Локо падна с 1:3 от ЦСКА на "Лаута"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:50 / 18.03.2009
8126
Локо намали скоростта, която отбора бе набрал в началото на шампионата и отстъпи на ЦСКА с 1:3, в междинен трети кръг от пролетния дял на "А" група. "Смърфовете" започнаха по идентичен начин двете полувремена, неконцентрирано и позволиха на гостите да вкарат два гола с глава дело на бившите "железничари" от Пловдив и Мездра Иван Иванов и Руи Мигел. Точното попадение за "черно-белите" реализира Павле Делибашич от дузпа. 11-метровия удар бе отсъден за зверска балтия на друг бивш "смърф" Кирил Котев срещу Даксон Да Силва.

Двубоят започна с неочакван натиск на гостите. Защитата на "смърфовете" в повечето случаи успяваше да остави двамата нападатели Саидходжа и Мигел в засада. Все пак при едно центриране в 10-та минута Павел Делибашич увисна и Иван Иванов с глава откри резултата.

След средата на първото полувреме инициативата премина изцяло в отбора на домакините. Локомотив натика "армейците" в тяхната половина, но играчите на Аян Садъков трудно стигаха до чисто голово положение.

Такова се откри пред Даксон в последната минута на полувремето. Петър Кюмюрджиев центрира от ляво, Ивайло Петров увисна и топката кацна на главата на Даксон, който не я очакваше и на празна врата не успя да я насочи в мрежата. Все пак "черно-белите" веднага отнеха кълбото, Даксон навърза половината защита на "червените" и нахлу в наказателното поле, където бе съсечен от Котев. Реферът Ристосков нямаше какво друго да направи освен да посочи бялата точка. Делибашич застана зад топката и откри резултата.

На полувремето от ръководството на ЦСКА проплакаха като девици, че съдиите спирали атаките им със засади, без да уточняват, че засади действително имаше и то с по няколко метра. Явно обаче воплите им са достигнали до който трябва, защото след почивката засади на играчите на ЦСКА рядко бяха вдигани, независимо, че нападателите на "армейците" редовно си седяха на метър-два от защитниците в посока Акалски. Този прийом, подминат от флагмена, позволи на Мигел на няколко пъти да остава сам срещу вратаря, но той пропиля тези възможности.

Все пак "армейците" стигнаха до второ попадение по "законен" начин. Отново десет минути след началото на полувремето и отново след центриране, този път Руи Мигел се възползва от неориентираната игра на бранителите и с глава направи резултата 1:2.

След средата на второто полувреме "черно-белите" отново взеха инициативата и заредиха атаки към гостите от София. Те на свой ред спираха набезите на офанзивните футболисти на "смърфовете" с нарушения, много пъти подминавани и не маркирани от Ристосков. Друг важен факт който попречи на футболистите на Садъков да стигнат до изравняване, бяха непрестанните високи центрирани в наказателното поле на Петров, където нападателите на Локо нямаха шанс на втори етаж срещу снажните и добре играещи с глава Иван Иванов и Кирил Котев. Единствените опасности пред вратата на "червените" идваха, когато най-вече чрез действията на Даксон, топката биваше сваляна ниско долу.

Дръга голяма слабост която си пролича в хода на мача бе късата резервна скамейка, с която разполага Садъков. На практика той нямаше равностойни смени на титулярите си, които се измориха в хода на двубоя.

В самия край на срещата "черно-белите" заиграха вабанк, като дори Кирил Акалски се включи в атака при едно изпълнение на корнер. При последвалата контра "червените" хванаха защитниците на Акалски и самия него неподготвени и успяха отново чрез Мигел да реализират третото попадение.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).