Наказаният за два мача Коце Ангелов: Чувствам се като изнасилен

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:11 / 20.03.2009
9940
Българският футболен съюз взе поредното си странно решение, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Те решиха да накажат старши-треньорът на Ботев Костадин Ангелов да не ръководи тима от скамейката за два мача, след като бе уцелен с предмет, хвърлен от трибуните на стадион "Тича" във Варна. Ангелов заяви на днешната пресконференция между мачовете с Черно Море и Локомотив София, че не смята, че жалбата му срещу Антон Генов да бъде уважена, но едва ли е очаквал да бъде наказан за такова нещо.

Без да знае за решението на БФС, Ангелов заяви: "Може да прозвучи силно, но според мен това е гавра с голямото име на Ботев Пловдив. Аз се чувствам като изнасилен". На срещата във Варна Ангелов бе нацелен със запалка. Тя е предадена лично от директорът на Ботев Сава Савов на четвъртият съдия. "Надявам се не си е помислил, че му предлагаме огънче", каза треньорът, позволил си да се изпречи на хвърлената запалка, Ангелов. Този инцидент обаче не е записан в доклада на делегата, докато там е приложено оплакване от съдията, че е бил псуван постоянно от Ангелов, който отрече всичко това. Любопитното е, че четвъртият съдия - Ахмед Ахмед, който не е обърнал внимание на хвърленият по старши-треньора на Ботев предмет, ще ръководи следващият мач между "канарчетата" и Локомотив София.

"Моето мнение е същото каквото беше след края на мача - аз се опитвам да гледам реално на нещата и да бъда коректен със съдиите, но просто това беше ситуация, която прескочи границата. Снощи лично аз съм монтирал жалбата, гледал съм мача до късно, абсолютно си потвърждавам думите - съдията повлия на крайният изход на двубоя. Две фрапантни положения - абсолютна дузпа в началото на мача при червеният картон на тяхният вратар, беше извадена отвън, второто положение - фаулът срещу нас, за който беше отбелязан гол, никакво нарушение. Над 10 други ситуации имаше, в които бяха спестени жълти картони или не бяха отсъдени нарушения във наша полза. Различен аршин на отсъжданията. Аз лично държа Генов да получи най-тежкото наказание. Този човек е пример за съдиите в България, топ-рефер както се води, жалко е какъв пример дава на останалите. Надявах се, че нещата са се променили. Това се виждаше, аз старателно гледам мачовете, които дават по телевизията. Наистина нивото в България се е променило, футболът ни върви в положенителна насока. Дано развитието ни не прекъсне дотук."

"Не искам да оправдавам играта на Ботев, но според мен съвсем друго щеше да е ако се беше свирило нормално. Съвсем друго щеше да е самочувствието, ако бяхме победили. Дори да бяхме взели точка, пак нямаше да съм доволен, тъй като имахме реална възможност да победим. Лично аз се заех с материала да го монтирам, за да мога да го имам на разположение. При всички положения, ако не бъде наказан, ние ще търсим нашата справедливост. Знам, че резултатът няма да се върне, но в името на по-доброто бъдеще трябва да има справедливост."

"Уцелиха ме със запалка, тя лично от Сава Савов бе предадена на четвъртият съдия Ахмед Ахмед, но учудващо не е записана в доклада. Тази "лека грешка", плюс обидите, които Антон Генов си е позволил да каже на играчите цял мач, също са описани в жалбата. Не знам доколко е доказуемо, но е описано, тъй като всички футболисти се оплакаха от обиди към отбора и към тях самите", каза Костадин Ангелов. Оказа се, че почти всички футболисти са изявили желание да присъстват на днешната пресконференция за да кажат пред медиите мнението си за Антон Генов, но се е взело решение да се запази цивилизован тон.

"Не бих си позволил нецензурни реплики към съдията. Не е имало такова нещо, въпреки че са описани. Може да кажа силна дума, но съдията се изгаври. Аз се чувствам като изнасилен. Изгаври се с такова голямо име каквото е Ботев Пловдив, това е недопустимо."

"Срещу Локомотив София очаквам добра игра и се надявам да я покажем, въпреки големите кадрови проблеми. Съответно искаме да измъкнем максимума и отиваме за победа - може да ставам банален, но не е нормално като ме попитате какво очаквам да ви кажа, че отиваме да паднем или отиваме за равен. Всеки отбор си има слабости, дано се възползваме от тях. Вярвам, че момчетата са мъжки момчета, с цялата си наивност, все още вярвам в тях, няма и да се откажа да вярвам в тях. Убеден съм, че Ботев има потенциал", завърши Ангелов.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).