ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (12)
Нападателка на ВК Марица излекува навехнат глезен, Кутева аут за плейофите
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:14 / 22.03.2009Коментари (0)1542
© Plovdiv24.bg
Младата волейболистка на Марица Калина Манева излекува травмата си в глезена, получена на една от последните тренировки. 15-годишната крайна нападателка стъпи накриво на заниманието в четвъртък и тренира 2 два дни на облекчен режим. Състоянеото й се подобрява и тя вече поднови тренировки.

Ако Калина обаче не се възстанови напълно за първия плейофен мач срещу Левски Сиконко в понеделник в София, мястото й ще заеме друга млада надежда на клуба -
Петя Христчева.

За Мария Кутева пък първенството при жените на практика вече приключи. Младият център на маричанки е със силно усукан глезен и в момента е с гипсова лонгета на крака си, която трябва да свали днес. 183-сантиметровата централна блокировачка Кутева е със сериозна контузия и не може да са възстанови така бързо, обясни изпълнителният директор на жълто-сините Стоян Гунчев-Чугуна. Вчера маричанки направиха една тренировка, а днес ще имат две занимания в своята зала на Лаута. В понеделник, когато е мачът с Левски Сиконко, момичетата на треньора Иван Петков също ще направят една тренировка, ще обядват и пообед ще тръгнат за столицата.

Междувременно волейболен клуб Марица отново доказа, че е разполага с изключително силна детско-юношеска волейболна школа. Жълто-синият тим при момичетата до 15-годишна възраст, разгроми с убедителното 5:0 един от водещите центрове в България - Левски-Сиконко, в контролна среща, играна в София днес.

Момичетата на треньорката Атанаска Атанасова-Никифорова превъзхождаха тотално сините си връстнички и не им оставиха никакви шансове до вземат дори и един гейм.
Малките маричанки взеха първия гейм с повече от убедително - 25:10, а във втория повториха упражнението - 25:12. В третата част жълто-сините драпнаха с 3:0 гейма след 25:13, с което окончателно решиха спора в контролата. В последните 2 гейма пловдивчанки доказаха своето тотално превъзходство и след 25:20 и 25:13 затвориха мача за крайното 5:0.

Контролата за момичетата на треньорката Атанаска Никифорова бе последна проверка преди участието им в заключителния регионален турнир за републиканско първенство, който ще се проведе на 27 и 28 март в спортна зала Лаута в Пловдив.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: