Локо /Пловдив/ се радват на перфектни условия в Банско

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:09 / 06.07.2005
654
Перфектни условия, тишина и уют - С тези думи най-точно може да се опишат дните на Локомотив Пд в комплекс "Пири". Прогресът на този спортен център се вижда от пръв поглед, особено в сравнене с предишните години, в които смърфовете са избирали за свой домакин комплеса край "Банско". Той е разположен на 2 километра и половина от града и дори може лесно да бъде подминат от идващите от Пловдив. Макар и непосредствено до пътя, входът му гледа към Банско и може да бъде изпуснат. Но клубният автобус на черно-белите е своеобразен жокер за търсещите го. Макар и издигнат през 1993 г. всичко на място изглежда като ново, изграждат се дори и откит басейн, въпреки че досега едиствения наличен такъв е под покрива на главната сграда.
Първото впечатление е в състояние да оправдае избора на Българския Олимпийски Комитет да избере "Пири" за база на подготовката на отборите участници в олимпийските игри през 2004 г. в Атина. Всичко, оградено от оградите на комплекса е изградено в типичния за този край старовремски стил, умело съчетан с необходимите за всеки вид спортна подготовка условия. Освен богатото коричество на стаи с 2 и 3 легла, редом до малки и големи апартаменти, някои снабдени и с камина, всички помещения имат подово отопление, телевизор, мини-бар и телефон. На разположението на всички са съоръжения за подготовка по плажен волейбол, фитнес, закрит басейн, джакузи и разбира се голямото 110/73 м. футболно игрище.
На 5 юли в 12 ч. на обяд нищо не подсказва, че тук се готвят няколко футболни отбори. След сутрешната тренировка момчетата на Едуард Ераносян вече си почиват, като това означава пълна тишина из изцяло озеленената и окрасена с пищни цветя градини и алеи. Единствено изп. директор Емил Наков е предпочел да събере слънчевите лъчи, заедно с управителя на националния отбор и бивш спортно-технически директор на смърфовете Атанас Узунов. Скоро и те се скриват от опасните лъчи на слънцето и всичко в околността заглъхва. Само Владимир Иванов, Стоян Колев и треньорът на вратарите Любо Шейтанов са напуснали комплекса, за да изпият по едно кафе с бившия капитан на пловдивчани и настоящ играч на Беласица Георги Петров.
Едва към 16.00 ч. из пътеките на "Пири" започват да щъкат футболистите на Локо Пд, най-вече да се снабдят с фланелките си, с които ще играят в предстоящата контрола с Работнички. До този момент някои успешно са се били унесли в сън, други ги е мъчило безсъние, а трети са предпочели телевизията или компютрите, на които гледат филми, да слушат музика или играят игри. Още с пробуждането си, закачките между футболистите започват, същото важи и за хора от щабовете на двата отбора - Локомотив и Работнички. Главния терен на комплекса се намира извън основната част от комплекса и до него се стига по засипан с чакъл 50-метров път. До достигането на зеления килим отляво ясно се вижда новостроящия се басейн, както и терените за плажен волейбол. За наблюдаващите футболните срещи са изградени закрити пейки и чешма с непрекъснато течаща прясна вода. Минути преди началото на футболната среща шефовете на двата отбора водят разговор. Емил Наков увери, че отношенията между двата отбора са повече от приятелски и на това ще се дължи бъдещото сътрудничество между двата отбора. До началото на мача между Локо Пд и Работнички около тъч линиите вече има над 50 души, едва 10 от тях дошли от Пловдив. Останалите са местни фенове на футбола. Макар и неразкривайки пълния си потенциал, черно-белите показаха добър футбол срещу македонския шампион и не убеди никой, че горещия следобед е загубен. Веднага след срещата играчите се изкъпаха в басейна, вечеряха и в 22 ч. се прибраха по стаите си, тъй като бди строг контрол и вечерен час.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 22
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).