12 чуждестранни заявки досега за Обиколката на България, чака се тим от друг континент

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:17 / 30.03.2009
481
12 отбора от чужбина досега са заявили участие в тазгодишното 59-то издание на Международната колоездачна обиколка на България. Сред тях има както национални, така и елитни клубни отбори от Европа. Това съобщи генералният секретар на Българския колоездачен съюз Цвятко Чолаков, който заедно с президента на родната велоцентрала Венелин Хубенов са главни организатори на надпреварата.

Стартът на тазгодишната Обиколка на България е на 6 септември, а финалът й - на 13-ти септември. Сред чуждестранните отбори, които вече са потвърдили своето участие са германският национален отбор, държавният тим на Люксембург, Гърция, Латвия и други.

От клубните отбори заявки са подали елитният холандски Рултер Вилар тийм, румънските Динамо/Букурещ/ и Делма 2003, австрийският КТМ Юнкерс, гръцкият клуб Космоте Кастро, немските ЛКТ Бранденбург и Профилайн и други. Очакват се заявки от поне още десетина клуба от Европа.
Както е известно нашият тур на практика се дублира с началото на Обиколката на Хърватска. Така двата старта ще се конкурират не само по еднаквия си коефициент - 2.2, а и по участващите елитни бегачи от Европа. Поради това се очаква някои от традиционните участници в Обиколката на България да предпочетат старта Хърватска. Други пък състезатели, които минали години са участвали в Хърватска, сега сигурно ще изберат участие в нашата страна, заради тактическите си предпочитания и атрактивното и обновеното трасе у нас. Така силата на двете мащабни състезания на практика ще бъде уеднаквена. Организаторите от БКС очакват в скоро време и заявки на отбори от други континенти, извън Европа, с което тазгодишната родна Обиколка да разшири своя обсег.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 12
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).