Ас на КК "Цар Симеон" стартира контузен в Черна гора, отпада още в І етап

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:20 / 30.03.2009
384
Младежкият национал на колоездачен клуб Цар Симеон 1898 Борислав Иванов стартира контузен в силния международен турнир на шосе "Пътят на крал Никола". 20-годишният ас на педалите получил остри болки в коляното, вследствие възобновена стара травма, но въпреки това настоял да застане на старта в Подгорица.

След стотина километра мощно каране обаче Борето се почувствал недобре и прекратил участието си в състезанието. Така Боби Иванов отпадна още в първия етап на надпреварата, който бе с дължина на трасето 179 км - от Цетине до Херсег нови.

Първи в този етап стана хърватинът Радослав Рогина от тима на Лоборика.

На 6:05 минути от него финишираха от българите Евгени Панайтов /9-и/, Павел Шуманов /13/, Мартин Грашев /28/, Ивайло Габровски /39/; на 9:30 - Рино Зампили; на 18:20 - Богдан Стойчев /83/; на 22:12 - Кирил Вълчанов /90/, Георги Георгиев /93/, Спас Гюров /94/, Петър Евстатиев /98/, Христомир Ангелов /99/и Веселин Димитров /105/.

Сърбинът Горан Шмелцерович, който ще се състезава и през новия сезон отново за Цар Симеон 1898, също не завърши в първия етап. Вечерта преди старта Шмелц вдигнал много висока температура, породена от вирусна инфекция. Той обаче застанал на старт, за да тръгне, и за да подкрепи съотборниците си от Цар Симеон 1898, но после се отказал от по-нататъшното си участие.

Според регламента на турнира отборите, които участват, трябва задължително да бъдат съставени от по 5 състезатели.

Другите двама сърби в клуба - Драган Спасич и Александър Дукич, също участват в това състезание, но те бягат от името на националния отбор на Сърбия. Двамата са включени в представителната „резпезентация" на западната ни съседка специално за турнира, след като се върнаха от подготвителния лагер в Ниш.

Турнирът "Пътят на крал Никола" е четиридневен и е от календара на Международния колоездачен съюз. Тази година той е с високата категория 2.2, включен е във веригата Юръп Тур и ще носи точки за рейкинга при мъжете в класацията на международната федерация - U.С.I.

Състезанието в Черна гора се провежда за 15-ти пореден път и събра над 100 елитни бегачи от почти цяла Европа.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 12
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).