ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (12)
Колоездач на КК "Цар Симеон" печели премии за активност и катерачи в Черна гора
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:23 / 30.03.2009Коментари (0)446
© Plovdiv24.bg
Две престижни премии - за активност и за катерачи, спечели сръбският колоездач на Цар Симеон 1898 - Игор Пайович във втория и третия етап на силния международен турнир на шосе "Пътят на крал Никола". 30-годишният ас на педалите първо стана първи на третата премия за активност край Близикунье на 61-вия километър от ІІ етап - от Рисан до Никсич, с дължина на трасето 187 км.

Пайо изпревари с лекота сънародника си Слободан Паич от сръбския национален отбор и словенеца Андрей Омулец от тима Перутина и така спечели премията. В следващия пробег Игор кара като лъв и бе много активен на междинни спринтове, и така изкачи първи височината от ІІ категория в подножието на връх Трояйка на Пащровска гора на 25-ия километър, която се оказа тежко изпитание за мнозина. Тока той взе първата височинна премия като с метър словенеца Андрей Омулец от отбора на Петурита. Трети е Слободан Паич от Сърбия.

Във втория етап състезаващият се за сръбския национален отбор състезател на Цар Симеон 1898 Александър Дукич също се представи на добро ниво. Той остана втори в премията за активност на 18,6-ия километър. Алекс бе изпреварен само от словенеца Андрей Омулец. Трети е миналогодишният победител в "Пътят на крал Никола"- словенецът Митя Maхорич, който тази година кара за тима на Раденска КД Финансикал.

В този етап българинът Павел Шуманов от Хемус 1896 /Троян/ финишира втори с времето на победителя и е 10-и в генералното класиране - на 3:24 минути от водача - хърватина Радослав Рогина от Лоборика.

Етапът от Рисан до Никсич, 187 км, бе спечелен с финален спринт от словенеца Владимир Керкез САВ - 5.06:56 ч., а трети е сънародникът му Андрей Омулец от Перутнина.

Преди последният етап авансът на Рогина в генералното класиране пред руснака Сергей Колесников е 9 секунди, а на секунда след московчанина е словакът Петер Саган от Дукла Тренчин- Мерида.

Междувременно състезанието приключи вчера, а Павел Шуманов /"Хемус 1896"/, Евгени Панайотов /"Бургас"/ и Мартин Грашев /"Несебър"/ завършиха най-напред от българите в обиколката „По стъпките на крал Никола" в Черна гора - съответно 10-и, 13-и и 17-и.

Хърватинът Радослав Рогина /"Лоборика"/ спечели този пристижен старт в Черна гора, изпреварвайки в крайното подреждане с 9 секунди словака Петер Саган /„Дукла Тренчин Мерида"/, и с 11 - Сергей Колесников от „Москва".

Последният, четвърти етап, бе 132 километра от Бар до Цетине.

Победата спечели словенецът Бощян Резман /"Раденска"/, който, незастрашавайки фаворитите, се откъсна и финишира с минута и 43 секунди пред Дмитрий Груздев от националния отбор на Казахстан, Мазтей Стъаре /САВ/ и Назар Джумабеков /Казахстан/.

Малко повече от минута след тях пристигнаха седмина, сред които - Евгени Панайотов /8-ми/ и Мартин Грашев /10-и/.

Павел Шуманов дойде 19-и и запази престижната си десета позиция в генералното класиране.

Останалите състезатели от българските отбори финишираха в етапа така: 27. Рино Зампили /"Хемус 1896"/.

С най-добро класиране в крайното класиране от Цар Симеон 1898 е Пламен Димов, който зае 52-ро място сред участвалите над 170 елитни бегачи от почти цяла Европа.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Вижте бурната радост на Арда след успеха над Ботев
Душан Керкез: Една грешка промени всичко, това е футболът!
Много пропуски, червен картон и загуба за Ботев в Кърджали
Антоан Конте капитан за "канарчетата", съставите на Арда и Ботев
Участник от "Игри на волята" помогна за трета поредна победа на "баските" от Куклен
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: