Колоездач на КК "Цар Симеон" печели премии за активност и катерачи в Черна гора

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:23 / 30.03.2009
446
Две престижни премии - за активност и за катерачи, спечели сръбският колоездач на Цар Симеон 1898 - Игор Пайович във втория и третия етап на силния международен турнир на шосе "Пътят на крал Никола". 30-годишният ас на педалите първо стана първи на третата премия за активност край Близикунье на 61-вия километър от ІІ етап - от Рисан до Никсич, с дължина на трасето 187 км.

Пайо изпревари с лекота сънародника си Слободан Паич от сръбския национален отбор и словенеца Андрей Омулец от тима Перутина и така спечели премията. В следващия пробег Игор кара като лъв и бе много активен на междинни спринтове, и така изкачи първи височината от ІІ категория в подножието на връх Трояйка на Пащровска гора на 25-ия километър, която се оказа тежко изпитание за мнозина. Тока той взе първата височинна премия като с метър словенеца Андрей Омулец от отбора на Петурита. Трети е Слободан Паич от Сърбия.

Във втория етап състезаващият се за сръбския национален отбор състезател на Цар Симеон 1898 Александър Дукич също се представи на добро ниво. Той остана втори в премията за активност на 18,6-ия километър. Алекс бе изпреварен само от словенеца Андрей Омулец. Трети е миналогодишният победител в "Пътят на крал Никола"- словенецът Митя Maхорич, който тази година кара за тима на Раденска КД Финансикал.

В този етап българинът Павел Шуманов от Хемус 1896 /Троян/ финишира втори с времето на победителя и е 10-и в генералното класиране - на 3:24 минути от водача - хърватина Радослав Рогина от Лоборика.

Етапът от Рисан до Никсич, 187 км, бе спечелен с финален спринт от словенеца Владимир Керкез САВ - 5.06:56 ч., а трети е сънародникът му Андрей Омулец от Перутнина.

Преди последният етап авансът на Рогина в генералното класиране пред руснака Сергей Колесников е 9 секунди, а на секунда след московчанина е словакът Петер Саган от Дукла Тренчин- Мерида.

Междувременно състезанието приключи вчера, а Павел Шуманов /"Хемус 1896"/, Евгени Панайотов /"Бургас"/ и Мартин Грашев /"Несебър"/ завършиха най-напред от българите в обиколката „По стъпките на крал Никола" в Черна гора - съответно 10-и, 13-и и 17-и.

Хърватинът Радослав Рогина /"Лоборика"/ спечели този пристижен старт в Черна гора, изпреварвайки в крайното подреждане с 9 секунди словака Петер Саган /„Дукла Тренчин Мерида"/, и с 11 - Сергей Колесников от „Москва".

Последният, четвърти етап, бе 132 километра от Бар до Цетине.

Победата спечели словенецът Бощян Резман /"Раденска"/, който, незастрашавайки фаворитите, се откъсна и финишира с минута и 43 секунди пред Дмитрий Груздев от националния отбор на Казахстан, Мазтей Стъаре /САВ/ и Назар Джумабеков /Казахстан/.

Малко повече от минута след тях пристигнаха седмина, сред които - Евгени Панайотов /8-ми/ и Мартин Грашев /10-и/.

Павел Шуманов дойде 19-и и запази престижната си десета позиция в генералното класиране.

Останалите състезатели от българските отбори финишираха в етапа така: 27. Рино Зампили /"Хемус 1896"/.

С най-добро класиране в крайното класиране от Цар Симеон 1898 е Пламен Димов, който зае 52-ро място сред участвалите над 170 елитни бегачи от почти цяла Европа.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 12
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).