"Месец на скоростта" стартира на картинг писта Лаута

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:45 / 31.03.2009
963
Първият кръг на любителския шампионат BECK'S GRAND PRIX 2009 & LAUTA JUNIOR KARTING CUP 2009 се проведе на картинг писта Лаута в последната неделя на март. Едва пронизващо облаците слънце и пролетен дъжд се редуваха на пистата по време на състезанието. След като Дженсън Бътън спечели първата надпревара във FORMULA 1 за този сезон, участниците в пловдивския шампионат започнаха да пристигат на пистата.
Според регламента първи премериха сили участниците в клас JUNIOR - до 16 години. Новият регламент има точкова система на оценяване според крайното финиширане и тя определя класирането за годишния финал.

Първи се класира Спасимир Стоев и записа в актива си 10 точки. След него се нареди Николай Атанасов с 8 точки. Трети завърши победителят в този шампионат за 2008 - Александър Геговски. Той събра 6 точки. Специална награда получи най-малкият участник - Иво Влашки на 10 години и половина.

В класирането в клас над 16 години първо място спечели Мартин Манолов с 10 точки. Веднага след него се наредиха Владимир Николов с 8 и Гено Тонев с 6 точки.

Тази година броят на участията за пилотите в месечните финали е неограничен. Всички победители в неделя си тръгнаха с награди от парфюмерийна фабрика REFAN и картинг писта Лаута. Неповторимата награда за победителя е безплатно участие в любителското състезание "Балканска купа Керпен" на "MICHAEL SCHUMACHER KART - CENTER".

Следващият месечен финал е на 3 май /неделя/. От 1 април можете да подобрявате времената си, за да станете един от 20-те най-бързи клиенти в своя клас и да се класирате за участие във втория месечен финал за този сезон. Април на картинг писта Лаута е определен за месец на скоростта и цените са чувствително по-ниски: картинг 200 cc, 6.5 к.с. - 1.00 лв./обиколка; картинг 270 cc, 9.0 к.с. - 1.50 лв./обиколка.
Всеки новорегистриран клиент получава 2 безплатни обиколки.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 12
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).