Треньорът на ВК Марица подкрепя жена си в баскетболния полуфинал ЛукОйл - Монтана

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:15 / 31.03.2009
1069
Старши треньорът на волейболната Марица Иван Петков трудно можеше да си намери място след вечерната тренировката на отбора си в понеделник. 33-годишният наставник изживя драматично полуфинала от баскетболния турнир за купата на България при жените в Бургас между Лукойл Нефтохимик и тима на Монтана, където играе съпругата му Румяна Николовска.

Петков сновеше непрекъснато от канцелариите на Лаута до площадката за пушене. Той палеше цигара от цигара и нервно следеше на живо по лаптопа си развоя на мача. Бургазлийки отстъпиха с 10 точки разлика на Монтана, а след последната съдийска сирена Петков бе на върха на щастието си, все едно бе класирал своя отбор на финала за купата на европейските шампионки. След края на мача Румяна Николовска първа звънна по мобилния телефон на съпруга си и двамата заедно изживяха радостта от големия успех на монтанки. След разговора Иван тръгна да черпи най-близките си приятели по бира. Голямата черпня обаче Петков остави за след финала. Освен Румяна Николовска в тима на победителките от Монтана с добър успех играха още две пловдивски баскетболистки - националки - гардът Ивелина Вранчева и центърът Вера Перостийска. Трите са с основна заслуга за успеха на монтанки, които съвсем заслужено се поздравиха с крайната победа със 74:64. На финала те ще спорят за купата с шампионките от русенския Дунав Еконт.

Волейболният тим на Марица нямаше щастието на Монтана и отпадна на полуфиналите на държавното първенство след 0:2 в серията срещу Левски Сиконко. Момичетата на Иван Петков ще играят с ЦСКА, като първият мач е утре, 1 април, в София.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 12
Днес: 0
»


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).