КК "Цар Симеон" с 2 втори и 3 трети места на старт в Казанлък

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:18 / 31.03.2009
578
Общо с 5 приза - с 2 втори и 3 трети места се завърнаха младите бегачи на пловдивския колоездачен клуб Цар Симеон 1898 от Казанлък, където участваха в първия за новия спортно-състезателен сезон старт у нас. С най-много успехи от двата състезателни дни се поздравиха момчетата от старшата възраст. В съботния турнир „Долината на розите", който мина в два отделни старта, младата пловдивска надежда Цветелин Кюркчиев за малко изпуска първото място при старшата възраст на 9-километровото изкачване на връх Бузлуджа. Цецо не успя да разчете силите си, позагуби ритъм и допусна да бъде изпреварен от представителя на домакините от колоездачен клуб Лястовица Александър Алексиев. Третото място остана за съотборника на Кюркчиев от Цар Симеон 1898 - Петър Бояджиев.

В общия старт за „Купа Казанлък" на 61 километра, друг състезател на Цар Симеон 1898 - Атанас Гочев, също извоюва трето място за старша възраст. Първото място в тази надпревара остана за представителя на колоездачен клуб Несебър Йордан Друмев, който изпревари младия бегач на КК Бургас - Александър Николов. В неделния старт - мемориалния критериум за купа „Георги Коев" на 50 километра пловдивският велоклуб отново грабна два приза при старша възраст. Цветелин Кюркчиев стана вицешампион в критериума, а Петър Бояджиев спечели третото място.

Победител стана Валери Минков, който спечели и купата "Георги Коев". Много добро класиране в двата състезателни дни постигнаха още двама млади състезатели на Цар Симеон 1898 - Николай Няголов при юношите младша възраст и Славей Коленцов при момчетата. Техен треньор е Николай Маджев.

Двудневното състезание в Долината на розите бе включено в календара на Българския колоездачен съюз и бе за всички възрастови групи. В него участие взе и националният юношески отбор на Литва. Цар Симеон 1898 пък се представи в Казанлък с общо 23 състезатели - 9 бегачи от юношите старша възраст, 7 юноши младша възраст и 7 момчета.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 12
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).