Изхвърлиха Славков от МОК

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
20:14 / 07.07.2005
432
България остана без представител в МОК след, като на редовната си сесия комитета реши да изключи българина от редиците си.

Иван Славков бе позорно остранен с 84 гласа против него и само 12 в негова полза.

В опита си да се защити пред останалите членове на комитета Славков заяви: “Бях наказван в продължение на цяла година. Това е еднопосочна улица. Всеки има приятели и врагове, но аз нямах правото да участвам в никакви дейности на МОК”

Иван Славков стана жертва на журналисти от “Би Би Си”, които се представяха за бизнесмени и носеха със себе си камери и микрофони. След раздуването на скандала Батето побърза да каже, че се е опитвал да изобличи англичаните. “Видяхме филма и това беше достатъчно, за да вземем това решение. С такива хора просто няма за какво да се говори”, коментира австрийският член на МОК Лео Валнер. Говорителят на МОК Жизел Дейвис добави, че Славков губи правото си да стои начело на БОК, но може да остане като президент на БФС. Изключването на Иван Славков от МОК няма да повлияе върху позициите му в българския футбол и той ще остане президент на БФС. За това намекна и президентът на ФИФА Сеп Блатер, след като разбра резултатите от гласуването в Сингапур. "Славков е избран на този пост от футболното семейство в България. Сигурен съм, че то ще го остави начело на БФС, освен ако той сам не реши да си тръгне", каза Блатер. "От страна на ФИФА няма да има натиск. Това е проблем на Славков и на футболната федерация на България", заяви Блатер. В България известни спортни личности коментираха, че изгонването на Батето ще повлияе на кандидатурата на страната за домакинство на Зимните олимпийски игри през 2014 г. “Всеки, който си мисли, че София има някакъв шанс след всичко това, е глупак”, заяви спортният директор на БОК Павел Щърбанов. В същото време старши треньорът на националния отбор по борба Андон Николов изрази притеснението си, че България ще остане без свой представител в МОК за дълги години напред.


Виж коментарите (1)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 22
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).