ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (12)
Фурор на Пловдивския колоездачен клуб, печели първите 5 места в "Нови сад"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:56 / 08.04.2009Коментари (0)443
© Plovdiv24.bg
Тотално превъзходство демонстрираха бегачите на колоездачен клуб "Цар Симеон 1898" на завършилия силен международен турнир - "Купа Войводина" в Нови сад. Първите 5 места в крайното класиране бяха безапелационно окупирани от състезатели на пловдивския велоклуб, което е безпрецедентен случай в историята на балканското колоездене.

Сръбският бегач на "Цар Симеон 1898" - Горан Шмелцерович, финишира първи в подреждането, пред съотборниците си Драган Спасич и Александър Дукич, останали съответно втори и трети. На четвърто място в крайното класиране се нареди Игор Пайович, е пети стана капитанът на пловдивския колоездачен клуб Пламен Димов. Голямата петорка от "Цар Симеон 1898" приложи брилянтна тактика по време на 108-километровия пробег и надигра безапелационно основните в хода на състезанието свои съперници - елитните местни клубове Партизан /Белград/ и Металак.

Шмелц, Драго, Алекс, Пайо и Пламен непрекъснато водеха още от старта в Нови сад и през 20-тина километра си сменяха водачеството на колоната от 12 откъснали се бегачи. 2 обиколки преди финала - на 80-ия километър, пловдивската петорка обаче разкъса първата група, откъсна се чувствително пред конкурентите си, до финала постоянно увеличаваше преднината си и финишира далеч пред останалите.

Авторитетният успех се подсилва от факта, че в състава на Партизан е карал голямата звезда на сръбското колоездене Александър Стевич, световен шампион от миналата година на шосе в категория "Б". От няколко години той кара в САЩ за професионален американски велотим, но е прелетял океана специално за да участва в „Купа Войводина".

„Направо ги разбихме всички в Нови сад. Показахме се като голям, зрял отбор. Бяхме не с 2, а направо с 3 класи над всички. Явно тактиката ни се оказа много успешна, освен това се намираме в много добра спортна форма", коментира капитанът на пловдивски тим Пламен Димов.

Младежкият национал Светослав Недев финишира с основната група. Борислав Иванов изобщо не пътува за Нови сад, защото лекува травма в коляното, която получи по време на международната колоездачна обиколка „Пътят на крал Никола" в Черна гора. Състезанието Нови сад включваше всички категории и бе част от календара на националната колоездачна лига на Сърбия. „Купа Войводина" е популярен още като Обиколката на Мичелук, защото маршрутът му минава около едноименната местност.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Вижте бурната радост на Арда след успеха над Ботев
Душан Керкез: Една грешка промени всичко, това е футболът!
Много пропуски, червен картон и загуба за Ботев в Кърджали
Антоан Конте капитан за "канарчетата", съставите на Арда и Ботев
Участник от "Игри на волята" помогна за трета поредна победа на "баските" от Куклен
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: