Викнаха 9 малки волейболистки на Марица в националния отбор на България

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:34 / 08.04.2009
1232
Внушителна група от 9 малки волейболистки на Марица бе повикана в разширения състав на националния отбор на България за момичета до 15-годишна възраст. Държавната волейболна селекция при най-малките е от вчера на 5-дневен подготвителен лагер-сбор в Казанлък, а в нея са включени Кристина Гунчева /разпределителка/, Мирослава Тодорова /център/, Силвия Андреева /център/, Нели Коджеманова /център/, Теодора Симеонова /крайна нападателка/, Анна Христова /крайна нападателка/, Дани Найденова /диагонал/, Милена Димова /диагонал/ и Велина Кансъзова /либеро/. Селекцията е за малки таланти родени през 1994 и 1995 година.

С 9-те пловдивски националки е и треньорката им от школата на Марица - Атанаска Атанасова-Никифорова, която е селекционерка за националните отбори.

По време на лагера малките националки ще преминат през пълни функционални изследвания и ще проведат специални проверовъчни тестове. Селекцията в момента наброява 26 момичета, но тя ще бъде редуцирана до 15 състезателки. Това ще стане след серия двустранни игри и контролни срещи.

Както е известно волейболният тим на Марица при момичетата до 15-годишна възраст са абсолютни лидерки и наскоро спечелиха убедително регионалния турнир в зона „Тракия" за републиканско първенство. Момичетата на треньорката Атанаска Атанасова-Никифорова превъзхождат тотално връстничките си почти сигурно ще се спорят за медали финалите от държавното първенство.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 12
Днес: 0
»


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).