ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Монтират осветление на стадиона в Раковски, съоръжението става най-модерното в областта
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:39 / 09.04.2009Коментари (0)6697
© Plovdiv24.bg
Така изглеждаха доскоро трибуните на стадиона в Раковски. Предстои ремонт, който ще превърне съоръжението в достатъчно добро, за да вземе лиценз от УЕФА. И към момента тревното покритие е едно от най-добрите в областта.
Градският стадион в Раковски ще стане най-модерното съоръжение в Пловдивска област и общината е амбицирана да изпълни всички изисквания на БФС за да получи съоръжението лиценз за мачове от "А" група и УЕФА. Проблемният въпрос със стадионите в Пловдив, където играят 4 професионални клуба, бе повдигнат отново тези дни. Вчера управителите на стадионите на Ботев, Локомотив, Спартак и Марица се срещнаха с зам. кмета Георги Шопов, а днес на пресконференция президентът на Локо Пловдив Галя Топалова каза, че със сигурност нито един пловдивски стадион няма да вземе лиценз за догодина и на практика в Пловдив поне през следващите 2 години няма да се играе футбол на ниво "А" група. Тя каза също, че Локомотив най-вероятно ще играе мачовете си в град Раковски. Във тази връзка потърсихме кмета на общината г-н Иван Антонов, който бе любезен да отговори на всичките ни въпроси. Ето какво разказа той специално за Plovdiv24.bg:

- Г-н Антонов, готови ли сте да приемете в Раковски мачове от "А" група?

- Стадионът ни е в много добро състояние. Имаме 4 помощни игрища, теренът на основното е в отлично състояние. Централният сектор е напълно покрит с козирка, а целият стадион е с капацитет 1800 седящи места. Разполагаме и с осветление, което ще бъде монтирано съвсем скоро, когато се изградят кулите.

- Какви промени трябва да се извършат, за да вземе стадионът лиценз?

- Водили сме разговори с г-н Борислав Михайлов и г-жа Весела Лечева. Ще имаме и лична среща през следващата седмица. След това очакваме и комисия от БФС, която да ни даде насоки какво трябва да подобрим, какво да изградим, за да можем през август да получим лиценз. В момента ремонтите са в застой, защото не знаем какво точно да правим. Общината има възможност да инвестира в част от ремонтните дейности, но ще се надяваме на помощ от БФС, ДАМС, както и Локомотив Пловдив.

- Тоест, стадионът ще може да приеме Локомотив Пловдив през август месец?

- С най-голямо удоволствие ще помогнем на клуб като Локомотив. Разбира се трябва да изпълним всички изисквания. Имаме възможност да увеличим и капацитета на стадиона, както и да изградим сектор за гости.

- Телевизията, която държи правата за мачовете от "А" група - TV2, също има изисквания за стадионите, запознати ли сте с тях?

- Знаем за това, но не сме разговаряли конкретно по въпроса. Това ще стане след като мине лицензионната комисия на БФС и ни даде насоки. Готови сме да изпълним всичките им изисквания.

- Другият пловдивски отбор в "А" група Ботев Пловдив също най-вероятно няма да получи лиценз за стадиона си. Ако догодина Ботев играе в "А" група, имате ли възможност да приемете и тях?

- Ако има желание от тяхна страна, ще водим разговори. За момента сме се срещали само с Локомотив Пловдив в лицето на Галя Топалова. Уважавам и двата отбора, в Раковски има много фенове и на Локомотив, и на Ботев. Никой обаче не ме е търсил от Ботев. Ако и двата тима домакинстват на нашия стадион организацията ще е по-трудна, но мисля, че ще се справим. В Раковски има и други стадиони, така че ако Локомотив играят домакинските си срещи тук, няма да създадат проблеми на местните тимове.

- Знаем, че стадионът приема доста национални и международни мачове - финалите в държавното първенство при юношите набор 91 и 93 се играха тук. Какви други мероприятия се организират на Градския стадион?

- Преди две години бяхме домакини заедно с още три града на Европейско първенство за аматьори, организирано от УЕФА. Няколко поредни години вече организираме и международен футболен турнир. Тази година той ще започне на 30 април и ще вземат участие 8 отбора от 5 страни - нашите Раковски, Левски и ЦСКА и тимове от Сърбия, Испания, Румъния, Ливан и Португалия.
Още по темата: общо новини по темата: 98
06.10.2016
31.08.2016
26.08.2016
25.08.2016
23.08.2016
19.08.2016
предишна страница [ 1/17 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Спекулираше се, че може да премине на "Лаута", но подписа с друг Локомотив
Напусна "Лаута" и подписа с 10-и различен български отбор
Локо триумфира в международен турнир след 5 победи от 5 мача
Локо привлече френски нападател, играл в 3 английски отбора
Успешен неофициален дебют на Любо Пенев в Локомотив
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: