ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
И Учиков аут за мача с Нафтекс, Марица без четирима в Бургас
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:20 / 11.04.2009Коментари (0)1106
© Plovdiv24.bg
Трети основен футболист на Марица е аут за мача срещу Нафтекс днес от 20-ия шампионатен кръг на първенството в Източната „Б" група. Играещият помощник-треньор на Марица - Стефан Учиков, със сигурност пропуска срещата в Бургас, заради контузия. 32-годишният полузащитник не е тренирал почти цялата седмица, защото старата му травма в ахилеса се е възобновила, съобщи старши треньорът на кършиякалии Манол Георгиев.

Както е известно заради претоварване Учиков получи възпаление на ахилесовото сухожилие, което се обостри още в първия пролетен кръг срещу Дунав в Русе. Травмата му отшумя, но в последния пролетен кръг в Източната „Б" група - при домакинството срещу Свиленград 1921, тя отново се възобнови. Въпреки огромното желание на Стефан да тренира и да играе срещу Нафтекс, спортните травматолози са му препоръчали почивка.

Титулярът в защитата на Марица - Пламен Крачунов, също няма да бъде в Бургас. Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз спря състезателните права на 21-годишния бранител за натрупани жълти картони от началото на първенството.

Крачунов е наказан да не играе един мач и е глобен с парична санкция от 125 лева.

Младият нападател на жълто-сините Петър Иванов пък бе извикан в юношеския национален отбор на България до 19-годишна възраст и също не може да бъде на разположение на клубния си отбор в мача в Бургас. Роденият през 1991 година талант от Кършияка получи повиквателна от селекционера на държавния ни тим Атанас Маринов и заминава днес за лагер сбор в София за предстоящото турне на младите лъвчета в Германия. Вместо Петьо старши треньорът на маричани Манол Георгиев бе решил да вземе друг юноша от старшата възраст на клуба - Стефан Стефанов. Последният обаче се контузи на вчерашната тренировка и също отпадна от сметките в последния момент. Така по ирония на съдбата тримата Стефановци в състава на Марица - Учиков, Стефанов и Крачунов не могат да играят в Бургас, а жълто-сините ще излязат с твърде осакатен състав.

Мачът край морето е днес от 17,00 часа на стадион „Лазур". Двубоят ще бъде ръководен от съдийска бригада, начело със столичния рефер Таско Тасков и помощници Венцислав Гавраилов от София и Ивайло Попов от Варна.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
ПФК Локомотив поздрави съгражданите си от Марица и всички с "жълто-сини" сърца
БПФЛ обяви кога Ботев, Локо и Марица ще научат съперниците за Купата на България
103 години Марица! Магия, която е усетил всеки, докоснал се до клуба
Медицински център ще подкрепя ФК Марица
ПФК Марица поздрави учениците
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: