Цар Симеон привлече на проби най-добрия планински колоездач

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:38 / 19.04.2009
401
Най-добрият „планински" колоездач в България за 2008 година - Тодор Ангелов от софийския тим „Drag", е привлечен на едномесечни проби в колоездачен клуб Цар Симеон 1898. Това съобщи главният треньор на пловдивския велотим Петър Павлов. Ангелов ще изкара едномесечен изпитателен срок под тепетата. В този период 22-годишният студент по психология в Софийския университет „Климент Охридски" ще бъде тестван като шосеен състезател.

Ангелов отскоро тренира с мъжкия тим на на „царския" велоклуб. Новакът се опитва да впечатли с качествата си и в шосейното колоездене главния треньор Петър Павлов, като всеки ден върти педали наравно с титулярите от представителния отбор. Преди да реши да се пробва в шосейното колоездене Тодор Ангелов натрупа за малко повече от година сравнително богата спортна визитка и успехи в маутин-байк и крос-кънтри. Тошко спечели престижното второ място на MTB Thassos Cup 2008 в категория мъже. Стана втори на Обиколка на Витоша , а после спечели и шампионските титли на 24-часовия колоездачен маратон край Пловдив и на вело-ралитата за мъже „Средна гора" и „Черни връх". Той постигна и най-добро време сред българите на Царибродскиия МТБ-маратон. Тези успехи отредиха на Ангелов убедително първото място за планински колоездач №1 на изминалата 2008 година.

„Искам да стана добър състезател и на шосе. Това ще бъде ново голямо предизвикателство за мен и съм благодарен на ръководството на Цар Симеон 1898, че ми дадоха шанс да се докажа. Голямата ми мечта обаче е и си остава един дан да участвам на състезание за световната купа по колоездене на шосе", каза Тодор. Допреди 3 години Ангелов е бил студент в Германия, в университета в Щутгарт. Там започва са се занимава много активно с колоездене, предимно планинско. Голямата му любов към колоезденето обаче го връща обратна в България, където намира повече шансове за изява като планински бегач.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 12
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).