Локо (Пловдив) победи с 2:1 съименниците си в спектакъл насред София

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:53 / 22.04.2009
11543
Локо (Пловдив) постигна хубава победа при гостуването на съименниците си от София. Двата отбора изиграха изключително интересен и динамичен мач-спектакъл, като чистите положения и пред двете врати се редуваха едно след друго. Защитата на "черно-белите", най-вече в лицето на Фелисиен Сингбо, обезвреди изцяло звездата на домакините Мартин Камбуров. Преди почивката Павле Делибашич даде преднина на „черно-белите". Съдията Цветан Георгиев реши да реанимира домакините, давайки комична дузпа в края на полувремето, реализирана от Камбуров, след щастлив рикошет. След почивката вездесъщият Даксон Да Силва разпиля дефанзивните футболисти на домакините, като бе неразгадаем за тях. Именно Даксон реализира победното попадение в началото на второто полувреме, след хубава акция на Дани Кики и подаване на младия Георги Данов

Още от първите минути двата отбора се вкопчиха в здрава битка на наводнения терен и атаки към двете врати. Първи възможност за гол имаха домакините. Камбуров пусна страхотен пас към Балдовалиев, който на чиста позиция не успя да намери добре топката.

Дани Кики върна положението със страхотен удар, който вратарят Галев отклони дотолкова, че топката да срещне гредата. Стражът на домакините обаче бе безпомощен в 29-та минута. Евертон Джилио - Том центрира от дясно, топката кацна на главата на Делибашич, който от няколко метра я вкара във вратата на софиянци.

Този гол не отказа пловдивчани да атакуват при всяка отдала им се възможност. От своя страна Сингбо обезвреди с безпогрешни намеси офанзивните футболисти на столичани.

Полувремето вървеше към закономерно 0:1, но вечното зло на българския футбол съдиите решиха отново да излязат на сцената. В последните минути Цветан Георгиев отсъди смешна дузпа за комично падане на Димо Атанасов. Камбуров застана зад топката и след злощастен за Стоян Ставрев рикушет, тя се оплете в мрежата му.

След почивката противно на очакванията домакините, които от началото на пролетта са най-добрия отбор в първенството, да започнат да атакуват в търсене на пълния обрат, отново по-активния отбор бе този на Локо (Пловдив). В 57-та минута Дани Кики по много добър начин и с технични действия се измъкна от трима играчи на домакините, пусна към Делибашич, но пасът бе пресечен, за да попадне в Георги Данов, който насочи топката към Даксон. Бразилецът върза двама защитници на домакините и с хубав удар по диагонала направи резултата 1:2.

До края на срещата домакините атакуваха масирано, но хаотично, в същото време контрите на Локо (Пловдив) вещаеха по-големи опасности за противниковата врата, като на няколко пъти „черно-белите" пропуснаха да решат мача от чисти положения.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).