ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (12)
5 бегачи от Цар Симеон карат на турнира "Баня Лука – Белград Класик"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:21 / 22.04.2009Коментари (0)538
Петима състезатели на "Цар Симеон 1898" ще участват силния международен турнир по колоездене на шосе "Баня Лука - Белград Класик", от категория 1.2. Главният треньор Петър Павлов определи снощи състава и утре за западната ни съседка заминава капитанът на тима Пламен Димов. В Ниш ще го чакат, за да се присъединят към отбора, и четиримата сръбски бегачи, които въртят педали за "Цар Симеон 1898". Това са националите Драган Спасич, Александър Дукич, Горан Шмелцерович и Игор Пайович.

Турнирът "Баня Лука - Белград Класик" е включен в местната верига "Делта Тур" и е валиден за сръбската лига по колоездене.
Надпреварата ще премине в 3 състезателни дни - на 24, 25 и 23 април. Първият етап е критериум в Баня Лука, който не е валиден за генералното класиране.
Вторият и третият състезателен ден са етапите с коефициент 1.2, като и за двата пробега ще има отделни класирания като за отделни състезания.
Колоната тръгва на 25-ти от Баня Лука към Белград и почти през целия първи състезателен ден ще върти на територията на Босна и Хергеговина. Вторият етап минава през граничната историческа местност Краловец в Босна и Херцеговина, а дължината на трасето е 180 километра. Третият състезателен ден включва общ старт в Белград с няколко изкачвания, едното от които на местния исторически връх Авала.

Според регламента всеки един от етапите ще е самостоятелен за себе си и ще излъчва краен победител. "Този турнир ще бъде на много високо ниво, с участието на силни бегачи. Ние търсим повече стартове в началото на състезателния сезон и затова приехме поканата от сръбската федерация за това участие", обясни Павлов преди тръгване.

Победител в тура от Босна и Херцеговина до Сърбия миналата година стана словенецът Матей Старе, а втори е сънародникът му Матея Гнезда.
Третото място остана за италианеца Даниеле Калегарин.

Асът на "Цар Симеон Рея96" Пламен Димов завърши на престижното 11-то място в турнира. 27-годишният пловдивчанин се пребори с жестоката конкуренция на елитни колоездачи от Италия, Словения, Франция, Белгия и Хърватска и успя да финишира и в двата състезателни дни с първата основна група от 15 бегачи.Димов имаше шанс да намери място дори в десетката по 180-километровото трасе, но в последните метри преди финала бе изпреварен с малко от словака Павел Полиеска.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Вижте бурната радост на Арда след успеха над Ботев
Душан Керкез: Една грешка промени всичко, това е футболът!
Много пропуски, червен картон и загуба за Ботев в Кърджали
Антоан Конте капитан за "канарчетата", съставите на Арда и Ботев
Участник от "Игри на волята" помогна за трета поредна победа на "баските" от Куклен
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: