ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Здрава битка на дъното, Ботев с най-лека програма
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:56 / 27.04.2009Коментари (0)3189
© Plovdiv24.bg
Мачът между Ботев и Спартак Варна този кръг е изключително важен за "канарчетата"
Кървава битка за оставане в "А" група се очертава в последните 6 кръга от първенството. Четири отбора с приблизително равен актив и подобна програма ще се борят за оставане в елита. Спартак Варна и Миньор имат леко предимство, тъй като са с по 24 точки, Вихрен са с 23, а Ботев са най-назад с 21 точки. "Канарчетата" обаче сякаш имат най-удобната програма, тъй като домакинстват и на трите си преки съперника до края. Припомняме ви, че при равенство в точките, следващият критерий са директните двубои между отборите и Plovdiv24.bg бе едно от малкото места, където класирането бе правилно, за разлика от доста национални медии.

Задачата на варненският Спартак пък сякаш изглежда най-трудна, тъй като "соколите" гостуват на Ботев, Левски и Локомотив София, а у дома приемат Черноморец, Черно Море и Литекс. С излючение на "акулите" от Бургас, всички останали отбори се борят за място в Европейските клубни турнири, а Ботев - за оставане в групата, така че ситуацията на варненци е доста неприятна.

Миньор Перник също не е в много изгодно положение, тъй като има само едно "лесно" домакинство - отново срещу пряк съперник - Вихрен. В другите две "чуковете" домакинстват на Черноморец и Черно Море. Шансове перничани имат и в гостуванията си на Пирин и евентуално Ботев, но визитата им в София на Левски е почти сигурна загуба.

Вихрен сякаш имат по-лесна програма с мачове срещу лекият тим на Славия, който пада от всеки, и Черноморец Бургас, които в последния кръг едва ли ще се борят за нещо. В 27-ия кръг Вихрен са домакини на Пирин Благоевград и сигурно също няма да имат проблеми да вземат 3 точки, ако благоевградчани са си подсигурили оставането в групата. В момента Пирин са достатъчно напред, но все пак 6 кръга са много и има теоретичен шанс да паднат под зоната на изпадащите.

Ботев е в най-неизгодна позиция след неприятният старт и малкият актив точки, но пък е с лесна програма и държи всичко в собствените си ръце. Всичко изглежда ще се реши в трите домакинства срещу Спартак Варна, Миньор и Вихрен, които ако бъдат спечелени, най-вероятно ще са достатъчни на "жълто-черните" да се останат в "А" група и догодина. Шансове има и в гостуванията, като "канарчетата" имат визити в София на Славия и в Благоевград на Пирин в 28-ия кръг, а в последния кръг е градското дерби с Локомотив Пловдив, където крайният изход е непредвидим. В крайна сметка ситуацията с оставащите и изпадащите отбори ще е неясна докрая, тъй като всеки кръг ставаме свидетели на всякакви странни и съмнителни резултати.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Вижте бурната радост на Арда след успеха над Ботев
Душан Керкез: Една грешка промени всичко, това е футболът!
Много пропуски, червен картон и загуба за Ботев в Кърджали
Антоан Конте капитан за "канарчетата", съставите на Арда и Ботев
Ботев прати шеф на Славия - Левски, гледа двама чужденци от "белите"
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: