31 колоездачи на "Цар Симеон" се пускат на старт в Сливен

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:52 / 01.05.2009
675
С внушителна група от 31 колоездачи ще участва "Цар Симеон 1898" в състезанието за купа "Милко Димов - Илия Кръстев" днес и утре в Сливен. Пловдивският велоклуб ще се представи в града под Сините камъни с 9 момчета, 9 юноши младша и още толкова старша възраст. Мъжкият отбор пък ще бъде предвождан от капитана на тима Пламен Димов, младежките национали Светослав Недев и Борислав Иванов и дебютантът на сезона - Кирил Кирезиев.

В Сливен ще се пуснат много от най- добрите български колоездачи в момента като Евгени Балев и Павел Шуманов. Организатор на проявата е местният колоездачен клуб "Сините камъни", който е домакин на състезанието за трета поредна година и е посветено на легендарните сливенски колоездачи Милко Димов и Илия Кръстев.

Състезанието е само за критериум по атрактивно трасе на затворен маршрут. Началото на турнира е днес със старт на първата възрастова група - момчета, които ще направят осем обиколки по 1500-метров маршрут - около 15 километра. След тях са юношите младша възраст и ветераните, които ще направят 10 обиколки по същия маршрут - около 20 км, а юношите старша възраст и мъжете ще участват на 52 км със спринт на всяка втора обиколка.

Колоездачно състезание за откриване на млади таланти ще предхожда Купа "Милко Димов и Илия Кръстев". Целта му е да се подберат момчета за най-малката възрастова група.
Утре - на 2 май, пък ще се проведе втори колокритериум, но за ветерани. В него ще се пуснат също бивши състезатели на "Цар Симеон". Началото ще бъде от 10 часа по маршрут на летище "Бършен".

В миналогодишното издание на състезанието в Сливен „Цар Симеон" извоюва голям успех - титла и трето място при мъжете на критериума. Състезаващият се за пловдивския колоездачен клуб сръбски национал Александър Дукич спечели турнира в града под Сините камъни, а Пламен Димов грабна бронзовото отличие. Тогава Дукич финишира убедително пред основните си конкуренти за приза - национала Павел Шуманов и Пламен Димов.

Очаква се сега надпреварата под Сините камъни да събере над 200 бегачи от почти всички центрове в България.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 12
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).