7 танцови двойки на Парадайс данс участват в международен турнир в Сливен

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:56 / 01.05.2009
878
7 танцови двойки от пловдивският клуб Парадайс данс при Военен клуб-Пловдив ще участват в третото издание на международия турнир по спортни танци - „Sliven Open 2009". Надпреварата започва в събота и ще събере елитни танцови двойки 20 държави. Състезанието е в групите - състезатели над 19 години, деца до 9 и 11 години, юноши младша и старша възраст, младежи - латиноамерикански и стандартни танци и сеньори - стандартни танци.

От 14-те танцьори на Парадайс данс всички имат шансове да намерят място във финалите. В групата за състезатели над 19-годишна възраст в латиноамериканските танци ще излязат Тодор Кондов-Снежана Славова. В същата възрастова група, но при стандартните танци пловдивският клуб много ще разчита на Йордан Йорданов-Николая Маркова.

При младежките двойки Парадайс данс залага на тандема Айваз Рустем-Мина Караиванова при "латина" и на Павел Цвьонкала-Христина Иванова и Тодор Тунчев-Даниелида Кискинова на "стандарт".

В открития турнир за състезателен клас D други две наши двойки ще спорят за призовите места. Това са Георги Учкунов-Цветелина Делчева и Иван Тасков-Елиза Александрова.

„Турнирът е изключително силен, но ние тръгваме с амбиции за успешно представяне", обясни главният треньор на клуба Гергана Жекова.

На дансинга в обновената зала "Васил Левски" в Сливен ще се състезават шампионите на много европейски страни, както и всички най- добри двойки от страната. Съдии от 10 държави ще оценят участниците. Сред съдиите е и главната треньока на Парадайс данс Гергана Жекова. Изненада за всички зрители ще поднесе новия уникален "Формеишън" от сеньори, като танците им са с италианска хореография.

"Имаме и много други предизвикателства, но ще ги оставим в тайна за нашите фенове, които ще дойдат в залата в деня на турнира", каза Йовита Пенчева, главен организатор на проявата.

Официалното откриване на турнира ще бъде утре от 19.30 часа. Община Сливен е съорганизатор на надпреварата, която се провежда под патронажа на кмета на града - футболната звезда Йордан Лечков.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 12
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).