Юноша на Марица изхвърлен за година от футбола заради бой на рефер

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:32 / 07.05.2009
4422
17-годишен побойник от школата на ФК "Марица" (Пд) бе изхвърлен вчера за една година от футбола от дисциплинарната комисия на Зоналния съвет на БФС в Пловдив. Роденият през 1992 година Иван Василев Кържев изгърмя до следващия Гергьовден заради малтретиране на главния съдия Атанас Костадинов и помощника му Стефан Кръстев след края на пловдивското дерби в зоналното първенство за юноши младша възраст на стадиона в парк "Лаута" срещу "Локомотив" (Пд), спечелено с 3:0 от домакините.

Кършиякалии набедиха реферите за главни виновници за поражението си и тръгнаха на саморазправа след последния съдийски сигнал на Атанас Костадинов, който заедно с двамата си асистенти се наложи да се спасява с бягство от ритниците и юмруците на превъртелите хулигани във футболни екипи. Дежурният делегат Янко Радев обаче разпозна в меллето бабаитите, като освен Иван Кържев със спрени състезателни права са още двама маричани - Стоян Йорданов Стоилов и Рангел Илиев Делев, които също още днес може да бъдат изритани за 12 месеца от футбола.

По доклад до края на сезона заради баталните сцени на стадион "Лаута" са наказани още трима юноши от тима от набор-92 на "Марица" - Методи Атанасов, Милен Плачков и Георги Бабунов. Аут само за един мач е резервата на водения от жълто-синия тим Стоян Дойчинов, който бе един от двамата футболисти на "Марица", получили червени картони в двубоя с "Локомотив". "Няма да оставим случилото се в мача с "Локомотив" без последствия за тези момчета, които петнят доброто име на нашия клуб, и ще вземем необходимите мерки. В случая става дума и за болни родителски амбиции. Явно някои не могат да проумеят, че не от всяко дете може да стане втори Христо Стоичков или Димитър Бербатов", коментира изпълнителният директор на "Марица" Георги Фиданов.

Източник: в. "Труд" - Пловдив



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 12
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).