ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (12)
Тъжният факт: След Левски - ЦСКА става ясен шампиона, след Локо - Ботев изпадащите
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:26 / 07.05.2009Коментари (0)6837
© Plovdiv24.bg
Сблъсъците между Милиев и Саидходжа се местят в София и стават с марка "Софийското дерби"
Първенството на "А" футболната група е към своя край. В оставащите до финала пет кръга ще се изиграят дербитата на София, Пловдив и Варна, които общо взето ще решат шампиона и изпадащите в "Б" група тимове. Факт, който няма как да пренебрегнем.

Левски и ЦСКА излизат във финална битка, която пет кръга преди края ще реши шампиона. ЦСКА води с огромната преднина от 15 точки пред третия в класирането Черно Море и повече от месец преди финала, дори на теория, няма кой да измести сини и червени от първите две места в елита. "Армейците" водят с 4 точки пред Левски и всичко друго, освен победа за тима на Емил Велев ще означава, че ЦСКА ще е шампион. Това са фактите. Факт е също, че общо взето половината ЦСКА и по-важните футболисти в Левски са именно пловдивчани или футболисти, развили се като играчи именно под тепетата. В ЦСКА това са роденият в Пловдив и израстнал като играч в Локо Кирил Котев, Иван Иванов, който също натрупа основният си опит като професионалист в Локо, и Йордан Минев, който направи кариера в Ботев и стигна дори националния отбор. Основният реализатор на "червените" е Дормушали Саидходжа от Ботев, а въпреки, че в момента е наказан, важно място в халфовата линия заема пловдивчанинът Йордан Тодоров. В Левски основната фигура е Георги Иванов - Гонзо, но той е контузен и ще пропусне столичното дерби. Титуляр в защитата е Веселин Минев, който пристигна от Ботев преди години. За титулярно място пък се борят талантливите Йордан Милиев и Георги Христов.

Два кръга по-късно е варненското дерби между Спартак и Черно Море. "Соколите" се борят за оставане в групата, като мачът със съгражданите им ще е един от малкото шансове да вземат някакви точки, с оглед факта, че играят с 4 от първите 5 тима в класирането в оставащите мачове. "Моряците" пък се борят за място сред първите три в класирането. Победа за Черно Море на практика ще значи изхвърляне на Спартак Варна от елита за една година.

Най-драматично изглежда да бъде в последния кръг в мача между Локомотив и Ботев. В общи линии след 29-ия кръг е минимален шанса Ботев да са със сигурност изпаднали или със сигурност оставащи в групата. Вихрен, Миньор и Спартак Варна са домакини в мачовете си, но пък играят срещу сериозни противници, така че интрига ще има. Независимо, че Локомотив вече се спасиха от изпадане, те ще определят съдбата на градския съперник в елита. Вместо да се борят за място в Европейските клубни турнири, Локомотив - пети в ранглистата на България по брой медали(6 пъти в топ 3) и Ботев - четвърти по брой медали(13), остават в средата на класирането и след Дербито ще стане ясен и последния изпадащ в "Б" група, вместо кой ще играе в ЕКТ. В непосредствена близост или пред тях пък остават отбори като Сливен, Пирин или Локомотив Мездра, които никога не са били дори сред първите пет в "А" група.

В крайна сметка обаче най-вероятно на мача във Варна ще има максимум 10 000 души, в София - 20 000. Стадион Локомотив пък със сигурност ще бъде пълен и само малкият му капацитет ще попречи за пореден път на пловдивското дерби да има повече хора, от колкото на софийското. Въпреки, че Левски и ЦСКА ще се борят за шампионската титла, ще играят на сравнително модерен и приветлив стадион, пак на трибуните ще има скучно представление, на терена също ще се случи нещо от сорта на 1:0 или 1:1. Схемата Локомотив да помогне на Ботев пък е нереална и независимо, че "черно-белите" няма да се борят за нищо, ще се хвърлят с всички сили, същото ще направят и "канарчетата". Стадионът ще е пълен и независимо от крайния резултат, в парк Лаута в средата на юни месец ще бъде футболен празник.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Вижте бурната радост на Арда след успеха над Ботев
Душан Керкез: Една грешка промени всичко, това е футболът!
Много пропуски, червен картон и загуба за Ботев в Кърджали
Антоан Конте капитан за "канарчетата", съставите на Арда и Ботев
Участник от "Игри на волята" помогна за трета поредна победа на "баските" от Куклен
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: