ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (11) | Вчера (11)
Пиронкова дърпа Гледачева към големия тенис, двете отпадат от турнира в Рим
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:33 / 08.05.2009Коментари (0)548
© Plovdiv24.bg
Най-добрата ракета на България Цветана Пиронкова взе под крилото си младата топтенисистка на ТК Локо 98 Мартина Гледачева, като й показа нагледно какво значи голям тенис. Цвети сама пожела да играе на двойки в тандем с бъзопроспериращата 18-годишна възпитаничка на треньора Милко Милев на галатурнира в Рим от сериите „Мастърс", с внушителния награден фонд от 2 000 000 евро. В карето двете пловдивчанки пробиха тежкото сито на квалификациите, но после отпаднаха в първия кръг от надпреварата. Цвети и Марти отстъпиха в два сета - 4:6, 2:6, победени от представителките на домакините Корина Дентони и Алберта Брианти от Италия. Българките не успяха да се противопоставят на италианките и след като допуснаха осем пробива логично загубиха мача.

Преди това Пиронкова падна от Флавия Пенета в три сета в турнира на сингъл и не можа да защити точките си от миналия сезон, когато достигна до 1/4-финал в комплекс "Форо Италико". Цвети бе на два гейма от победа над 12-ата в схемата на турнира от Премиум категория в Рим - Флавия Пенета, но в крайна сметка загуби. Италианката спечели с 6:7 (2), 6:4, 6:1 за 2 часа и 16 минути в изключителен трисетов мач. Гледачева пък все още е силно впечатлена от възможността си да участва на големия турнир в Италия.

"Още не мога да повярвам, че играх в такъв мега турнир от толкова висок ранг, какъвто бе този в Рим. Потопих се в една невероятна атмосфера. Това няма да го забравя никога", откровенна е Мартина. - " Когато тренирах на бягащата пътечка до мен беше такава голяма звезда в световния тенис като рускинята Светлана Кузнецова, с която заедно загрявахме. Често си разминавах и засичах с поставената под №1 в схемата на турнира в Рим - сръбкинята Йелена Янкович, запознах се с Винъс Уилямс и с Динара Сафина. Беше наистина страхотно. Благодарен съм на Цеци, че реши да бъдем тандем в карето. Този нейн избор много ме задължава", коментира Мартина Гледачева, която след отличното си представяне на турнира в Бреша, Италия в началото на март, където достигна до престижен 1/4-финал, се очаква в най-скоро време да получи "уайлд карт" на някои друг силен турнир за жени, като този в Рим.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Душан Керкез: Една грешка промени всичко, това е футболът!
Много пропуски, червен картон и загуба за Ботев в Кърджали
Антоан Конте капитан за "канарчетата", съставите на Арда и Ботев
Участник от "Игри на волята" помогна за трета поредна победа на "баските" от Куклен
Крушарски се оттегля от Локомотив (Пловдив)
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: