ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (12) | Вчера (11)
3 маричанки бият Доминиканската република в контрола на националките
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:37 / 08.05.2009Коментари (0)438
© Plovdiv24.bg
Три маричанки от силната ни волейболна школа играха за женския национален отбор на България и бяха с основна заслуга за победата на държавния ни тим с 3:1 над Доминиканската република в контрола, играна в Санто Доминго. Селекционерът на „трикольорките" Драган Нешич заложи в основния си състав на състезаващата се за гръцкия елитен тим „Панелиниос" Радосвета Тенева-Миличевич, както и двете пловдивски звезди на новите шампионки от „Левски-Сиконко" Таня Събкова и Любка Дебърлиева. Триото маричанки са безспорни титулярки в държавната селекция и на тях много ще се разчита за предстоящите изключително важни мачове.

Успехът над Доминикана е първа победа за сезона на националките, които започнаха подготвителен лагер-сбор в Санто Доминго. През първите два гейма на полето бяха обичайните титулярки на България, сред които са Тенева, Събкова и Дебърлиева. След това в игра влязоха всички останали. Получи се много хубав, здрав мач и полезна проверка, в която за първи път волейболистките ни се събраха и играха през този сезон.

Момичетата на треньора Драган Нешич са от миналия ден на лагер на втория по големина остров от архипелага на Големите Антили. Температурата е около 30 градуса и времето е перфектно за плаж, но това няма да се отдаде на българките заради сериозността на подготовката. Националките ги очакват още две контроли в Санто Доминго.

Първото важно изпитание на най-добрите ни волейболистки е квалификацията за световно първенство, която е в Габрово от 13 до 17 май. Там националките ще играят срещу отборите на Чехия, Румъния, Албания и Молдова. При класиране в първите три места, ще мерим сили през август на следващата квалификационна фаза на пресявките за придобиване на виза за Волей Мондиала догодина.

Седем волейболистки ще се присъединят към тима за тези мачове: Анелия Пашина, Десислава Горанова, Добриана Рабаджиева, Евелина Цветанова, Елица Василева, Мария Каракашева и Цветелина Заркова. После Драган Нешич ще прибави в разширения състав още 6 волейболистки, които пък ще се готвят с тима за дебютното издание на Европейската лига и Европейското първенство в Полша през септември.

В разширения тим от 24 момичета се очаква място да намери и топнападателката на „Марица" Ани Маринова, както и Весела Бончева, Емилия Николова, Кремена Каменова, Кристина Йорданска, Петя Цекова.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: