ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (22)
34-тото рали „ХЕБРОС” стартира през следващия уикенд
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:29 / 01.08.2005Коментари (0)638
©
Състезането е на път да подобри собствените си рекорди по участие на чужди екипажи – до момента заявки са изпратили 11 отбора от Сърбия и Черна гора, Хърватска, Турция, Гърция, Полша и Италия. Очаква се общият брой на състезателните автомобили на старта да надхвърли 60.
Пловдивскто рали е с коефициент 5 и е кръг от Националния рали-шампионат, носи точки и за Източно-Европейската рали-купа.
Общата дължина на трасето е 550 км, от тях 119 км са скоростни отсечки, разпределени в 12 специална етапа
В знак на толерантност към привържениците на играещите се в събота футболни срещи и от съображения за сигурност тази година от трасето на рали „Хеброс” отпада атрактивния етап, който се провеждаше в рамките на града, познат като „Коматевски възел”.
През първия ден на състезанието надпреварата е в района на Пещера и Батак., като промени претърпяха няколко специални етапа : „Добра вода” / СЕ 4/ е удължен и става най-дългата отсечка в ралито – 31 км и 300 метра.; от схемата на рали „Хеброс” отпада тази година отсечката „Батак” - причините са съображения за сигурност: това беше бърза и много хлъзгава отсечка, която по време на дъжд става смъртоносна. От друга страна този участък от трасето е част от републиканската пътна мрежа и предишни години се затваряше почти през целия ден за движение, което създаваше големи неудобства на хората, които искат да стигнат до язовир Батак.
През втория ден на рели „Хеброс” състезанието се провежда в близост до Пловдив – в района на хижа Здравец, Бойково и Лясково. Тук също има известни промени в трасето – от съображения за сигурност отпада СЕ „Асенова крепост”/ едно бързо и стръмно спускане по много тесен и необезопасен път/, СЕ „Добралък” започва от изхода на село Добралък, включва СЕ „Яворово” и финалът е преди село Лясково, като това решение на организаторите дава възможност да се наблюдава почти цялата отсечка, която е много интересна –последна в ралито и решаваща за крайното класиране.
Всички трасета са в отлично състояние, част от тях са с обновена пътна настилка, за което организаорите благодарят на кметовете на Пещера, Куклен и Община Родопи.
Наблюдател от Световната федерация по автомобилизъм е Джорджо Моретти, който бе наблюдател на ФИА и през миналата година тук в Пловдив. Две години поред като представители
©
Маршрутът на ралито
на тази организация рядко посещават едно и също състезание. Повторното идване на Моретти е знак, че ФИА има намерение да се вслуша в исканията на организаторите да бъде повишен коефициента на рали”Хеброс” / между другото скандално и незаслужено намален през 2000 г./ Може да се смята, че оценката на Джорджо Моретти тази година ще се окаже решаваща за авторитета на пловдивското рали, което се порзва с много добро име в чужбина и трасето му е оценявано много високо както от нашите, така и от чуждите пилоти. Миналата година делегация от организаторите на рали „Хеброс”посети италианското рали „Удине”, от опита на което са взаимствани доста идеи, които тази година се надяваме да доведат до по-добри резултати при провеждането на нашето състезание.
За спазването на правилата по време на състезанието са ангажирани 80 съдии- те ще обезпечатав сервизните бази и специалните етапи, 36 радио-специалисти са ангажирани с осигуряването на радио-връзките, 15 са специалните автомобили на Пътна помощ.
Тазгодишното издание на рали „Хеброс” ще бъде доста по-атрактивно за публиката поради няколко новости : тази година сервизната зона и закритият парк са разположени на територията на Панаира – така много повече почитатели на рали- спорта ще могат да видят облизо състезателните автомобили и самите екипажи. Щабът на състезанието и пресцентърът са в Новотел Пловдив.
Новост тази година е и шейкдаунът на 5 август от /в петък от 8 до 14 часа/ - въпреки, че не е задължителен и се прави за настройка на автомобилите, организаторите очакват голям интерес от страна на състезатели и публика към новата писта в с. Калояново, където ще се проведе шейкдауна. Техническият преглед на автомобилите започва на 5 август в 14 часа, след което в следобедните часове – около 16:30 се очаква пъстрият керван от състезателни коли да пристигне на Централния площад, където феновете ще могат да се срещнат с екипажите и видят отблизо колите.
Вечерта от 20:30 часа на картинг-писта „Лаута” се провежда състезание по картинг между пилоти и журналисти, на което всички са добре дошли!
Стартът на 34-тото рали „Хеброс” е на 6 август в 9:00 от арката пред Новотел Пловдив.
Всички етапи се затварят за преминаване 1 час преди минаването по трасето на първия специален автомобил – този на сигурността.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Ботев обяви колко са продадените билети за мача с Левски
Министър Цоков даде старт на държавните отборни първенства по шахмат
Гонзо: Евентуален фалит на Локомотив и Спартак би бил смъртоносен за българския футбол
Пловдивски съдия с назначение за европейските клубни турнири
Юноша на Ботев се завърна от контузия, повикаха го в националния отбор
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: