Мартин Камбуров: Натоварвам се, като мисля за Бенфика

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:33 / 02.08.2005
563
- Мартине, медиите в Португалия ви спрягат като евентуално ново попълнение в Бенфика. Вълнувате ли се?

- За мен нищо не се е променило. На този етап няма нищо конкретно за евентуален трансфер и е излишно да коментирам. Аз и преди съм казвал, че ако има някакво развитие, ръководството със сигурност ще ме уведоми. Щом не са го направили, значи съм далеч от трансфер. Поне засега.

- Все пак не се ли позаинтересувахте кои футболисти играят в Бенфика?

- Излишно е да го правя. Няма смисъл да се натоварвам с подобна информация.

- Треньорът Ераносян обяви пред португалската телевизия, че притежавате много добър десен крак и играете отлично с глава. Той дори прогнозира, че стилът ви подхожда на португалското първенство.

- Аз нямам представа по какъв начин се играе в Португалия, тъй като не съм бил там за разлика от Ераносян. За мен сега е важно да се подготвям добре и да играя добре в Локомотив.

- А не ви ли пречат постоянните спекулации за трансфер в чужбина?

- Наистина около мен много се шуми, но както се вижда, това не се отразява на играта ми. Но и миналото лято бе така. Медиите ме пращаха къде ли не, но в крайна сметка останах на Лаута. Старая се да се съсредоточа върху работата и мисля, че се справям.

- Записахте доста загуби от аматьорски отбори в Германия. Каква е причината?

- Контролите не са критерий за състоянието на един отбор. По-важното е да не падаме в официалните мачове. Тогава вече могат да се правят някакви констатации. Още повече че направихме доста добри лагери в Банско и Германия. Затова съм на мнение, че отборът е готов за първенството в "А" група.

- Има ли сили Локомотив (Пд) да се намеси в борбата за титлата?

- Разбира се. Този път обаче съм сигуpен, че титлата ще се реши в директните мачове между ЦСКА, Левски, Литекс и Локомотив.

- А кой отбор е способен да поднесе изненадата на сезона?

- По принцип не обичам да коментирам съперниците, но ако трябва да търсим някаква изненада, тя може да дойде от Локомотив (Сф). Мисля че в Надежда сглобиха солиден отбор, който ще притеснява фаворитите. Но докъде ще стигнат, не знам.

- На старта на първенството приемате Левски, а в IV кръг гостувате на ЦСКА. Може ли още след тези мачове Локомотив да отпадне от борбата за титлата?

- Не, аз съм оптимист за представянето ни. Това, че играем рано с Левски и ЦСКА не би трябвало да ни притеснява. Дали в началото или в края, не е от съществено значение. Аз лично искам само времето да не е толкова горещо. Гледах финала за cуперкупата и видях, че беше адска мъка да се тича по терена. А нашият мач с Левски в неделя започва дори половин час по-рано. Не искам обаче това да звучи като някакво оправдание. Защото атмосферните условия са еднакви за всички.

- Този сезон бяхте избран за втори капитан заедно с вратаря Васил Камбуров. Изненада ли ви доверието на съотборниците?

- Да, но признавам, че се почувствах добре, тъй като това е един вид уважение към мен. Но нашият капитан си остава Фугата и аз му пожелавам да изведе Локомотив с лентата във всичките ни срещи. Той най-много заслужава това.

Интервюто е на вестник "7 дни спорт"


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 22
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).