ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (10) | Вчера (26)
Световна звезда в каратето изнесе лекции пред дипломанти от Пловдивския университет
Автор: Стойчо Генов 12:53 / 11.09.2019Коментари (0)1602
©
Световноивестният карате експерт - проф. д-р Зигфрид Волф, гостува за няколко дни в България и дори вече изнесе лекции пред студенти дипломанти от Пловдивски университет "Паисий Хилендарски“. Привилегията да се срещнат лично с него и да присъстват на лекциите му имаха голяма част от магистрите по спорт във висшето учебно заведение, които провеждаха по това време в Китен своята практика по водни спортове.

Германецът, който е световен шампион по карате и президент на немската федерация, говори за важната роля и значение на каратето в съвременните бойни спортове, както и за това как това бойно изкуство може да бъде ефективно използвано за преодоляване на нарастващата агресия в съвременното общество.

Проф. д-р Зигфрид Волф, който точно преди  година, бе удостоен с престижното звание "Професор емеритус“ на Пловдивски университет пристигна у нас по лична покана на зам.-ректора на ПУ и декан на Спортния факултет проф. д-р Веселин Маргаритов.

Световноизвестният немски експерт провежда  своята дългогодишна научна работа и сътрудничество с Пловдивски университет, благодарение именно на проф. Маргаритов. Германецът е всепризнат с големите си заслуги в популяризирането и развитието на световното карате.

"За студентите бе голяма чест да се срещнат с професор емеритус д-р Зигфрид Волф, той е водещ в света преподавател, специалист и треньор в своята област. Освен това, той е голям приятел на университета, с него нашият ВУЗ работи активно от години на високо научно ниво и по отношение на изключително полезно и ползотворно взаимно сътрудничество и научен обмен. С него повече от 20 години  Пловдивски университет "Паисий Хилендарски“ си сътрудничи активно, каза проф. д-р Веселин Маргаритов.

Той разкри още, че от новата учебна година 20 германски студенти ще бъдат приети да учат "Спорт“ и магистърска програма по бойни изкуства в Пловдивски университет "Паисий Хилендарски“.

Зигфрид Волф има близо 100 медала от национални, европейски и световни първенства, става световен вицешампион – индивидуално на Световно първенство в Токио, а заедно с отбора на Германия и отборен световен вицешампион. Бил е национален треньор, както и треньор на представителния отбора по карате на Бундеслигата на Германия. Получава 9-ти дан за високи заслуги и по повод 50 години активна спортна дейност. Притежава най-високия треньорски "А“ лиценз по карате, като неговите учениците са печелили десетки титли от Европейски и Световни първенства.
Още по темата: общо новини по темата: 93
05.05.2020
27.04.2020
27.04.2020
22.04.2020
15.04.2020
24.02.2020
предишна страница [ 1/16 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Юношите на Ботев ще участват на силен турнир в Гърция
Шефове в БФС уважиха 100-годишнината на футболен клуб до Пловдив
Футболен турнир в Пловдив помага на майка на 3 деца в борбата за живот
Академик Пловдив излезе начело в НБЛ след нова драматична победа вкъщи
Славия обяви групата за Ботев, нападател се завръща
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: