С велошествие апелират за чист и здрав Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:43 / 13.05.2009
1518
Велошествие, което ще се проведе в неделя, ще призове пловдивчани за "Чист и здрав Пловдив". Очакват се няколко стотин пловдивчани от всички възрасти да се качат на велосипедите и да направят символична обиколка по булевардите Шести септември, Цар Борис 3 Обединител, България и Васил Априлов, с която да покажат загрижеността си към околната среда и по-удобното придвижване из Пловдив на две колела. Велопразника се организира от колоездачното дружество "Цар Симеон" и велосипеди Спринт, които са осигурили много дребни награди и една голяма - колело, които ще се изтеглят на томбола на гребната база.

Подобни инициативи се правят в цял свят. Наскоро символичен протест направиха 4 манекенки в колумбийската столица Богота, като караха велосипеди чисто голи, с изрисувани тела. Шествието в Пловдив няма да има протестен или политически характер и ще бъде по-скоро празник, който да припомни на гражданите, че най-здравословния и екологичен транспорт е велосипедния. В празника ще се включи и ТД "Еделвайс - Пловдив", които също организират велосипедни прояви, както и посещения на пещери, рафтинг и други спортове.

Организаторите апелираха и към подобряване на зоните за каране на велосипед в парк Лаута, който в момента е в занемарен вид. Там е и една от велоалеите в Пловдив, която е в приличен вид, макар и само символична - нарисувана с боя по тротоара. Другата добра алея е по бул. "България" от "Васил Априлов" до стадион Марица, но тя се използва основно от автомобилите за паркинг.

Празникът ще стартира на 17 май, неделя в 10:30 от площад "Съединение" и ще финишира след обиколка из града покрай Панаира в 11:30 на Гребната база. Полицията е осигурила отцепване на района за известно време, за да не пречат велосипедистите на автомобилите и обратното. Plovdiv24.bg е един от медийните партньори на Велоден за Пловдив.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 12
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).