Военно положение в Пловдив заради дербитата

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
10:17 / 03.08.2005
878
Полицаи от 8 града ще бъдат мобилизирани за дербито от I кръг на "А" група Локомотив (Пд) - Левски в неделя, пише "7 дни спорт". Причина за засилените мерки за сигурност е мачът Ботев - ЦСКА, който ще се играе предния ден. Това съобщи вчера директорът на РДВР - Пловдив, ген. Йордан Кюмюрджиев. Той призна, че вече е отправена заявка чрез ДНСБ за 60 униформени от РДВР в Пазарджик, Хасково и Смолян. Освен това по традиция от последните 5 години за двете дербита под тепетата в събота и неделя ще бъдат мобилизирани и полицаи от близките на Пловдив градове Първомай, Асеновград, Съединение и Раковски. Спешните мерки се взимат заради очакваното стълпотворение на четирите най-свирепи футболни агитки в България.

Отделно за всеки от двубоите ще отговарят минимум 500 полицаи, уточниха от полицията. Повишената готовност е и заради провеждащото се през уикенда рали "Хеброс".

От Локомотив (Пд) признаха, че няма да вдигат цените на билетите за мача с Левски и те ще струват 2 лв.

Всички тренировки на черно-белите ще бъдат закрити за журналисти и фенове. Треньорът Ераносян се страхува от шпиони. Подобна практика е традиция в Локомотив преди важните мачове. Досега обаче Ераносян никога не е крил отбора повече от три дни.


Виж коментарите (2)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 22
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).