Академик отстъпи на Левски във финала на Купа Пловдив

Автор: Стойчо Генов
Коментари (0)
23:08 / 29.09.2019
2040
Левски Лукойл спечели Купа Пловдив от традиционния баскетболен турнир в зала СИЛА. Това стана факт, след като в зрелищен финал столичани победиха домакините от Академик Пловдив със 70:66.

Двата отбора изиграха много оспорван двубой със здрава игра в защита, който се превърна в достоен мач за трофея. Пловдивчани бяха лишени от услугите на контузените си гардове Сашо Груев и Уил Пери, както и на Венелин Христов а в началото на последната четвърт за реплики към съдията Ивайло Ресиловски бе изгонен центърът Обрад Томич.

Академик започна много добре, поведе с 5:0 и водеше през по-голямата част от първата четвърт със силна игра на Секулов, Бачев, Томич и Тенчев. Към края обаче гостите заздравиха защитата и съумяха да обърнат развоя в своя полза. В тези първи минути не вървеше далечната стрелба на пловдивския тим.

В началото на втората четвърт Левски Лукойл дръпна със 7 точки, но авансът му на почивката бе стопен на 1 след добра игра под коша на домакините и тройки на Секулов, Кнежевич и Сотиров. В третата четвърт мачът продължи да бъде равностоен.

Капитанът на Академик Васил Бачев напомни за точния си мерник с 3 тройки, но Левски Лукойл успя да прибави още 3 точки към аванса си преди последната решителна част.

Изгонването на Томич и пропуски под коша на домакините наклониха везните в полза на столичния тим, който поведе с 10 точки в средата на четвъртината. 4 безответни коша на Бачев /2/, Кнежевич и Секулов отново завързаха интригата, но благодарение на опитния Асен Великов Левски Лукойл не допусна обрат. В мача за третото място румънският Питещ победи Спартак Плевен с 94:83.

Йордан Минчев от Левски Лукойл бе определен за МВП на турнира, а най-резултатен играч в надпреварата стана Николай Маринов от Спартак Плевен с 34 точки.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 10
Днес: 0
»


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).