Ясен Петров: Нарочно скрихме за инцидента с Гриша Иванов

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (12)
15:12 / 04.08.2005
963
Днес се състоя традиционната месечна пресконференция на ФК Ботев 1912 в ресторант „Българи”. На нея присъстваха президента на клуба Димитър Христолов, ст. треньора Ясен Петров, изп. директор на клуба Костадин Костадинов, капитанът на отбора Коце Видолов и вратарят Лилчо Арсов, както и представители на почти всички медии в града.

Първи думата имаше президента на клуба, който обяви, че се чувства оптимист за бъдещето на отбора и обеща, че Ботев тази година няма да влиза в графата „борещи се” да не изпаднат отбори. На въпрос от колеги защо в столичните медии се тиражират мнения за „новака” Ботев в „А” група – епитет доста обиден за най-стария футболен клуб в България, президентът отвърна, че той не може да контролира журналистите какво и как пишат.

След него говориха ст. треньорът Ясен Петров и капитанът Коце Видолов, като Ясен Петров внесе яснота по нашумелия напоследък случай с Гриша Иванов по време на престоя на отбора в Банско. По думите на треньора, ръководството на Ботев нарочно е спестило подробности за инцидента, за да се запази психиката на младия нападател. Гришата бил със счупена челюст и множество охлузвания, като Ясен Петров подчерта, че е запознат детайлно с инцидента и играчът е абсолютно невинен. Полицията в Банско е провела разследване, виновните са открити и Гришата ще търси по съдебен път справедливост.

Коце Видолов каза, че се чувства отлично подготвен за предстоящия сезон и като цяло отборът е играл добре в почти всички контроли. Според него Ботев ще показва стабилна и красива игра, която ще радва очите на зажаднелите за приятен фубол пловдивски фенове.

На въпрос към Лилчо Арсов дали пак ще отчайва ЦСКА и Бадема в частност, стражът на Ботев отговори, че предпочита да бие дузпа срещу ЦСКА, отколкото да спасява такава. Най-добрия вратар в България каза, че се чувства подготвен за предстоящия мач в събота, като според него едва ли ще се стигне до „пренавиване” на момчета от отбора.

Коце Костадинов даде пояснения от техническо естество. Според него, цените на билетите за сезона ще са 2 лева за Трибуна „Изток” и 3 лева за всички останали сектори на стадиона. В специално обръщение към феновете на отбора изпълнителния директор помоли феновете да пазят сектора си, тъй като клубът е поставил нови седалки специално за тях. Костадинов отново подчерта, че пловдивският клуб не е освобождавал играчи и не възнамерява да освобождава такива. Има неколцина млади таланти, преотстъпени в Спартак Пд, Несебър и други отбори от долните дивизии. Новината тук е, че ръководството на отбора е подсигурило на най-добрия си тим от ДЮШ - Ботев, набор 1986 година, начин да играе заедно с мъжете. След контакт с тима на Асеновец Коце Костадинов каза, че 9 футболисти от юношеския тим ще играят със статута на аматьори за Асеновец, което е уникално за страната от доста време насам. Запитан дали не е възможно някой да „открадне” младите таланти на Ботев, Костадинов с усмивка каза, че няма начин да се случи подобно нещо.

Всред колегите от другите медии се носеше слух, че преди мача между ЦСКА и Ливърпул ще има специално посещение на делегация от именития английски клуб на стадион Ботев, като в делегацията ще има имена от световна величина. Ръководството на клуба нито отрече, нито потвърди официално новината


Виж коментарите (12)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 22
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).