Гледачева перфектна в Италия, стига първи свой финал при жените

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:50 / 16.05.2009
498
Най-добрата тенисистка на ТК Локо 98 Мартина Гледачева върви като по часовник в Италия с пореден голям успех. Възпитаничката на треньора Милко Милев продължи отличната си серия по време на силния международен турнир по тенис за жени в италианския град Казерта, с награден фонд 10 000 долара, и стигна за първи до финал в своята кариера в големия женски тенис. 18-годишната пловдивчанка достигна до финалния мач след като на полуфиналите победи отново италианка - поставената под №5 в основната схема Алексия Вирджили в драматичен трисетов мач. В полуфинала срещу Вирджили Марти изпусна първия сет и го загуби с 2:6. От там нататък обаче пловдивчанката се развихри и нагледно доказа, че се намира с страхотна спортна форма. С отлично пласиран ретур и с удари по правата Гледачева бе пълна господарка на корта и натупа нахаканата италианка с 6:1, 6:4 за ужас на тенис-тифозите, дошли да викат за Алексия Вирджили.

Така младата българска националка от отбора ни за „Фед къп" ще спори за трофея в Казерта пак срещу представителка на домакините - Мартина Ди Джусепе от Рим. Италианката елиминира в другия полуфинал Клаудия Джовине, поставена под №7 в основната схема. Ди Джусепе сред първите 500 в класацията на WTA. "Много съм щастлива от тази победа. Беше ми много трудно, защото италианката е отлична състезателка. Но нали вече казах, че италианките вече ми станаха абонатки", смее се Гледачева.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 12
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).