Бъдещи медици и лекари от УМБАЛ "Свети Георги" играят футбол благотворително

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:05 / 17.05.2009
3067
Благотворителен футболен мач между студенти от Медицински университет - Пловдив и лекари от УМБАЛ "Свети Георги" ще се проведе днес. Приходите от билети ще отидат за ремонта на оградата на Дневния център за деца и младежи с увреждания "Света Анна", съобщиха от Университетска болница.

За разлика от традиционното разпределение на силите, на терена всеки отбор ще има по 7 играчи. В тима на студентите са тазгодишните абсолвенти от специалността "Медицина" Иван Горев, Здравко Тарълов, Андрей Минчев, Мехмед Ракъд, Панче Гръклянов, Георгиос Копалас и Георги Шопов. Срещу тях ще се изправят преподавателите им - специалистите от УМБАЛ "Свети Георги", обясниха от болницата.

В отбора на лекторите са зам.-изпълнителният директор на База 1 д-р Владимир Андонов, началникът на Клиниката по кардиология доц. д-р Федя Николов, както и д-р Данаил Митковски, главен асистент в Клиниката по детска хирургия. Заради задължителни дежурства на по-голямата част от университетските преподаватели в клиниките на УМБАЛ "Свети Георги", останалите четирима играчи ще бъдат обявени в самия ден на срещата, уточниха от здравното заведение.

Идеята ни е тези футболни срещи да станат традиция и всяка година завършващите студенти да се срещат с преподаватели си на футболния терен, обясниха абсолвентите. Хипократовата клетва изисква да помагаме на хората. Решихме, че е добра идея да го направим даже и когато се забавляваме, допълниха те.

Изборът на Дневния център като институция, на която да се помогне, е на пловдивския клуб на женската неправителствена организация "Сороптимист Интернешънъл". В него членуват изявени медици от Университетска болница, потвърдиха от там.

За ремонта на оградата на центъра "Света Анна" са необходими 15 хил. лева. До този момент дарение е направила само общинска фирма "Чистота" - 500 лв. Очакваме по време на мача да съберем още средства, каза президентът на Пловдивския клуб "Сороптимист" доц. д-р Диляна Вичева, специалист от клиниката "Уши, нос, гърло" на УМБАЛ "Свети Георги".

Социалното заведение се намира в район "Източен" и осигурява обучение и за млади хора до 18 години с различна степен на увреждания и заболявания, уточниха от там.

Футболната среща ще се играе на стадион "Тодор Диев" от 10,30 ч. Билетите за нея са 5 лева, за студенти - 2 лв., уточниха организаторите.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 12
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).