ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (12) | Вчера (11)
Пореден голям успех за КК "Цар Симеон", пак бият всички в Сърбия
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:51 / 20.05.2009Коментари (0)557
© Plovdiv24.bg
Пореден голям успех - първо, второ и трето място, изковаха състезателите на колоездачен клуб "Цар Симеон 1898" /Пд/ на двата международни колоездачен турнира на шосе - тип „Класик" в Сърбия. Пловдивският велотим спечели убедително първото място генералното класиране - отборно, от двете състезания „Класик Белград-Чачак" и „Наградата на Кралево" в конкуренцията на елитни отбори от Словения, Чехия, Хърватска, Сърбия, Унгария и Австрия.

В първия турнир „Класик Белград-Чачак" по 150-километровия пробег състезаващият се за „Цар Симеон 1898" сърбин Александър Дукич стана трети. Голяма заслуга за успеха на Алекс обаче имаха съотборниците му Пламен Димов и Драган Спасич, които бяха много активни и караха за него в последните 50 километра от трасето. 30 км преди финала от основната група се откъснаха 12 колоездачи, сред които Димов, Дукич и Спасич. До финала 12-те караха сами и със финалния спринт се определи подреждането. Най-съобразителен в последните метри се оказа бившият световен шампион Иван Стевич от „Партизан"/Белград/. Дукич остана след него - трети, Спасич се нареди на 5-ото място, а Димов - на шестото. "В отбора така решихме да караме за Дукича. Тактиката бе такава да го „изведем" в последните километри за финалния спринт, като прихващахме непрестанните атаките на останалите. Защото той е спринтьорът в нашия клуб. За жалост при малко повече шанс Алекс можеше да се класира и по-напред", коментира капитанът на Цар Симеон 1898 Пламен Димов.

Във втория турнир за „Наградата на Кралево" друг бегач на пловдивския тим - Игор Пайович, изпусна първото място и се остана втори, след словенеца Данкулович от тима на „Оборика". Пайо получи малка криза в заключителния етап и не успя да устиска на тепмото на словенеца. Състезанието също беше от категория „Класик". Пробегът вървеше по атрактивно 125-километрово трасе с две изкачвания, второто от които във финалните километри - при 20-процентова височина. 70 км преди финала от колоната се откъсна група от 8 колоедачи. Сред тях бяха Пламен Димов, Игор Пайович и Дукич.

Димов вървеше в отлично темпо и се готвеше да атакува първото място при двете височинни изкачвания. В последните 10 км обаче той спука предна гума и при смяната й се забави, наруши ритъма си на каране. След малшанса той се хвърли да догонва първата осмицата. Успя да ги стигне, но доста поизцеди силите си и така завърши отново 6-ти.

"Тъкмо мислех да ставам първи в Кралево. Имах сили и си бях избрал печелившата тактика, но ето малшансът ми изигра отново лоша шега. Но какво да се прави, и това го има в нашия спорт", ядосва се Пламен Димов.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Вижте бурната радост на Арда след успеха над Ботев
Душан Керкез: Една грешка промени всичко, това е футболът!
Много пропуски, червен картон и загуба за Ботев в Кърджали
Антоан Конте капитан за "канарчетата", съставите на Арда и Ботев
Участник от "Игри на волята" помогна за трета поредна победа на "баските" от Куклен
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: