Нов опит за зала в район "Западен" на следващия общински съвет

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:14 / 21.05.2009
2873
Кметът на район "Западен" Здравко Димитров ще направи нов опит да подкара строеж на зала за баскетбол и волейбол, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Вече са готови проектите, а на експертен съвет вчера се е взело решение още на следващия общински съвет да се гласува стартирането на началните процедури. Вече е избрано местоположението на залата, като цялото съоръжение ще заеме 6 дка. Тя ще се намира между училище Кирил и Методий и новата църква "Климент Охридски". Под спортните площадки на училището пък ще има подземен паркинг.

Самата зала ще бъде за 3000 места и ще може да се ползва за тренировки и официални срещи. Тя ще може да приема и международни мачове, сред които дори младежки световни по баскетбол. Инфраструктурата ще включва малък хотел за нуждите на залата, възстановителен център, зала за конференции и други. Няколко фирми вече са изявили желание да помогнат за строежа, като осветлението на залата дори ще бъде подарък.

"Моето желание е във всеки пловдивски квартал да има зала, за да развиваме спорта. Надявам се тази зала да стане за година и половина-две, след като започне строежът. Смятам, че федерацията по баскетбол не се е отказала да ни помогне с финансирането", каза кметът на район "Западен" Здравко Димитров.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 11
Днес: 12


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).