Олимпийският шампион Асен Златев представя биографичната си книга "Пътят на Скитника"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:04 / 13.12.2019
3974
В знак на уважение и признателност към корените си Асен Златев - олимпийски шампион по вдигане на тежести от Москва през 1980 година, ще направи утре, 14 декември, от 12.00 часа дебютно представяне на първата част от биографичната си книга "Пътят на Скитника", научи Plovdiv24.bg. Първата  част излезе от печат преди седмица и е издание на "Тракия Прес-ПР", Пловдив.

В 400 страници, чрез уникален, неповторим eзик, Асен Златев, разказва за преживяното от появата му на този свят до световното в Любляна през 1982 г. Ще надникнем в по детски щастливите му приключения в селото и града. Ще се запознаем с преживяното с близките хора, приятелите, училището и спорта.

Споделено е и какво ще бъде съдържанието на втората част. Когато читателят тръгне да отхвърля страниците една по една, започва да се пита дали това е творение на човек, държал дълго време лоста на щангата, или творението е дело на някой изкусен майстор на перото. Толкова причудлив, неповторим, уникален свят от истински образи е създал големият шампион.

След дебютното представяне "Пътят на Скитника" ще продължи срещата с читателите в Пловдив, София, а вероятно и в други наши центрове на щангите. На празника в Царимир ще присъстват повече от дузина олимпийски и световни шампиони и медалисти, не само в щангите, но и от други спортове, с които Асен Златев е споделял радостни и трудни дни в живота, не само в спорта. В центъра на вниманието ще бъде и Ганчо Карушков, уникалният педагог, край когото израснаха много големи имена и в световния спорт.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 20
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).