Жена е прегазила с колата си привърженика на Ботев

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:39 / 06.01.2020
8188
Трима души са задържани от гръцките власти във връзка със смъртта на 28-годишният фен на Ботев (Пд) Тоско Бозаджийски в неделя вечер в Солун. Пловдивчанинът загина, след като беше нападнат от привърженици на ПАОК и при опит да избяга беше прегазен от автомобил.

За участие в инцидента са задържани двама мъже на 24 и 26 години. Полицията е задържала и 26-годишна жена, която няма връзка със сблъсъка между групите футболни запалянковци, но се твърди, че е управлявала автомобила, който е блъснал българина, съобщава гръцкото издание "Елефтерос типос", цитирано от БТА.

Медията уточнява, че жертвата е пристигнала в Солун заедно с девет свои приятели, привърженици на Ботев (Пловдив), за да гледат съботния мач между местните отбори Арис и ПАОК. В неделя десетимата българи, които подкрепяли "Арис" и носели шапки и фланелки на отбора, седели в кафене в центъра на Солун.

Там те били забелязани от група от около 20 души, въоръжени с лостове, които ги нападнали. 28-годишният Тоско Бозаджийски се опитал да избяга, но бил застигнат от нападателите, които му нанесли побой и го оставили окървавен на пътното платно. Водачката на преминаващ автомобил не разбрала какво се случва и преминала с колата си върху тялото на жертвата. Все още се очаква съдебно-медицинска експертиза, която да установи дали смъртта му е причинена от автомобила или от побоя, който му е бил нанесен.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).