Министерството на външните работи с официална информация за сбиването в Солун

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
14:20 / 06.01.2020
18653
Министерството на външните работи на България излезе с официална информация за сбиването в Солун, което завърши със смъртен случай. Както вече съобщихме, привърженикът на Ботев (Пловдив) Тоско Бозаджийски издъхна, след като бе блъснат от кола. Интересното е, че по-рано днес информациите бяха, че шофьорът на автомобила, който блъсна фатално българина, е заловен. В съобщението от външното ни министерство обаче пише, че той все още се издирва.

Ето какво пишат от МВнР:

"При сбиване между футболни фенове в Солун е загинал един български граждани, а двама други са били ранени. Група от 9 българи е присъствала на футболна среща между двата солунски клуба Арис и ПАОК на 4 януари 2020 г. На 5 януари 2020 г. около 16:00 ч. българските граждани са се готвели за отпътуване, когато са били нападнати от около 20 души, привърженици на ПАОК.

При инцидента един от българските фенове получава удар в главата, след което е блъснат от движещ се автомобил. Въпреки усилията на лекарите в местната болница той е починал. Полицията е установила превозното средство, а водачът му се издирва.

Други двама българи от групата са получили наранявания, приети са в болница в Солун, а в последствие са изписани. Останалите българи са невредими. Всички те са дали свидетелски показания пред полицията.

Генералното ни консулство в Солун е във връзка със засегнатите български граждани, с медицинските и полицейските служби в града. Гръцката полиция разполага с информация за извършеното нападение и ПТП и работи по задържане на извършителите. Тезата на гръцката полиция е, че се касае за непредизвикано нападение срещу българските граждани. Към тях няма повдигнати обвинения".


Виж коментарите (1)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).