Шестима пловдивчани играят на Европейските зимни купи по тенис

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:31 / 03.02.2020
2480
Шестима пловдивчани ще играят за България в европейските зимни купи по тенис за момчета и момичета до 12, 14 и 16 години. Това са Елизара Янева (Стоянстрой), Мария Рогачева, Катерина Димитрова, Адрияно Дженев (Пловдив-1981), Янаки Милев (Локо 98) и Илиян Радулов (Тракия).

На два от отборите треньори също са пловдивски специалисти - Милко Милев (Локо-98) на момчетата до 16 години и Георги Чочев (Пловдив-1981) - на момичетата до 14 г.

Домакин на турнира за 14 г. ще бъде Пловдив. Срещите ще се проведат в зала "Атаро Клима" от 7 до 9 февруари. Освен Янева и Рогачева, за нашите ще играе и Йоана Константинова (Плевен-ПСК). В Пловдив ще видим младите тенисисти на Австрия, България, Италия, Словения, Швеция, Турция, Украйна и Унгария.

Треньорът Милко Милев, който след последното общо събрание, оглави треньорския съвет на БФ по тенис, ще тръгне на 6 февруари за турнира на 16-годишните юноши в град Шоле (Франция). Градът е на около 80 км от Нант. Състезанията там са от петък до неделя (7-9 февруари). Адрияно Дженев, Янаки Милев и Илиян Радулов ще мерят сили с връстниците си от Франция, Беларус, Швеция, Германия, Израел, и Норвегия.

По предварителни данни отборът на България е с най-висок рейтинг и ще бъде между четирите поставени в първенството. Играе се на директна елиминация. Само първите два състава (финалистите) добиват право на участие във финалната фаза на Европейските зимни купи за 16 г. Той ще мине от 21-ви до 23-ти февруари 2020 г., като домакин отново е Франция.

Българските момчета (до 12 г.) вече се класираха за финала за тази възраст. Те играха на турнира в Чехия, където загубиха с 1:2 победи последната си среща от домакините, но отиват напред. Финалът тук е от 14 до 16 февруари във Веска (Чехия). България класира за девети пореден цикъл отбор на финалите на европейски първенства. Момичéтата от тази възраст играха в Талин (Естония). Те се касираха на трето място и няма да участват във финалната фаза.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 10
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).