ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Треньорът на Марица с петиция за отпускане на средства за клуба
Автор: Стойчо Генов 09:30 / 09.03.2020Коментари (0)3067
© Plovdiv24.bg
Стартира петиция по инициатива на старши треньора на представителния тим на “Марица" Борислав Караматев стартира днес. Подписката е с искане за отпускане на средства за изграждане на инфраструктура на стадион "Марица" и тренировъчна база на ДЮШ на клуба.

За близо 100-годишната история на клуба, той винаги се е осланял на подкрепата на хора, които изпитват чиста любов към футбола. В този труден за клуба момент, ПФК Марица Пловдив разчита отново на тази любов и подкрепа, за да го има.

Plovdiv24.bg текста на петицията без редакторска намеса:

Догодина по това време ФК "Марица" трябва да празнува 100 години от основаването си. Клубът край Захарната фабрика е от малкото, които помнят рождената си дата - 20 септември 1921 година. 

Напълно възможно е тогава тези 100 години самота във футбола под тепетата да са само спомен за тези, които са се докосвали до магията на жълто-сините. 

Преди години футболният тим от Кършияка беше единственият отбор, който имаше нотариален акт за стадиона си, но документът изчезна. Той е издаден още на 12 февруари 1939 година, когато клубът получава имота като дарение. Стадион "Марица“ е открит официално на 30 май 1943 година. Сега обаче имотът е актуван като общинска собственост, а тимът е само ползвател на базата, която е в окаяно състояние.

ПФК Марица (Пловдив) не иска пари за нов стадион, не иска пари за издръжка на клуба. Това което искаме е Община Пловдив да се грижи за имотите си и те да бъдат в състояние, отговарящо на изискванията, за да могат децата да тренират и играят при условия, които заслужават, а представителният тим да има база, за да се работи по развитието на тима и изкачването му в по-горна група. 

Клубът, дал на Пловдив и българския футбол Чико, Тумби, Христо Стоичков, Георги Георгиев, Петър Курдов, Костадин Видолов, Красимир Димитров, Николай Киров, Краси Чомаков, Сашо Александров, Асен Николов, Румен Христов и още 457 футболисти, играли в А група, отново остана на сухо.

От държавните средства, отпуснати за спорта в град Пловдив, за пореден път бе забравена футболна Марица, а през последните 7-8 години от школата й към Локо и Ботев са тръгнали 87 момчета. 

Марица е от малкото клубове в България, в които младите получават достатъчно време в мъжкия отбор. Просто в Марица на децата не им оставят време да се чувстват деца – още на 16-17 години играят мъжки футбол наравно с опитните футболисти.

За близо 100 годишната история на клуба, той винаги се е осланял на подкрепата на хора, които изпитват чиста любов към футбола. В този труден за клуба момент, ПФК Марица Пловдив разчита отново на тази любов и подкрепа, за да го има. 

Борислав Караматев - ст.треньор на ПФК Марица Пловдив 1921
Още по темата: общо новини по темата: 73
18.05.2020
29.04.2020
23.04.2020
22.04.2020
13.04.2020
10.04.2020
предишна страница [ 1/13 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Гласувано! Ето къде отиват неизползваните седалки от стадион "Христо Ботев"
Завръщане! Марица взе халф от Спартак
Ботев II с разгром над Марица, младок с два гола
Марица привлече играч от Спартак и го приветства с "Добре дошъл у дома"
Марица (Милево) привлече юноша на Ботев
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: