Треньорът на Марица с петиция за отпускане на средства за клуба

Автор: Стойчо Генов
Коментари (0)
09:30 / 09.03.2020
3068
Стартира петиция по инициатива на старши треньора на представителния тим на “Марица" Борислав Караматев стартира днес. Подписката е с искане за отпускане на средства за изграждане на инфраструктура на стадион "Марица" и тренировъчна база на ДЮШ на клуба.

За близо 100-годишната история на клуба, той винаги се е осланял на подкрепата на хора, които изпитват чиста любов към футбола. В този труден за клуба момент, ПФК Марица Пловдив разчита отново на тази любов и подкрепа, за да го има.

Plovdiv24.bg текста на петицията без редакторска намеса:

Догодина по това време ФК "Марица" трябва да празнува 100 години от основаването си. Клубът край Захарната фабрика е от малкото, които помнят рождената си дата - 20 септември 1921 година. 

Напълно възможно е тогава тези 100 години самота във футбола под тепетата да са само спомен за тези, които са се докосвали до магията на жълто-сините. 

Преди години футболният тим от Кършияка беше единственият отбор, който имаше нотариален акт за стадиона си, но документът изчезна. Той е издаден още на 12 февруари 1939 година, когато клубът получава имота като дарение. Стадион "Марица“ е открит официално на 30 май 1943 година. Сега обаче имотът е актуван като общинска собственост, а тимът е само ползвател на базата, която е в окаяно състояние.

ПФК Марица (Пловдив) не иска пари за нов стадион, не иска пари за издръжка на клуба. Това което искаме е Община Пловдив да се грижи за имотите си и те да бъдат в състояние, отговарящо на изискванията, за да могат децата да тренират и играят при условия, които заслужават, а представителният тим да има база, за да се работи по развитието на тима и изкачването му в по-горна група. 

Клубът, дал на Пловдив и българския футбол Чико, Тумби, Христо Стоичков, Георги Георгиев, Петър Курдов, Костадин Видолов, Красимир Димитров, Николай Киров, Краси Чомаков, Сашо Александров, Асен Николов, Румен Христов и още 457 футболисти, играли в А група, отново остана на сухо.

От държавните средства, отпуснати за спорта в град Пловдив, за пореден път бе забравена футболна Марица, а през последните 7-8 години от школата й към Локо и Ботев са тръгнали 87 момчета. 

Марица е от малкото клубове в България, в които младите получават достатъчно време в мъжкия отбор. Просто в Марица на децата не им оставят време да се чувстват деца – още на 16-17 години играят мъжки футбол наравно с опитните футболисти.

За близо 100 годишната история на клуба, той винаги се е осланял на подкрепата на хора, които изпитват чиста любов към футбола. В този труден за клуба момент, ПФК Марица Пловдив разчита отново на тази любов и подкрепа, за да го има. 

Борислав Караматев - ст.треньор на ПФК Марица Пловдив 1921


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).