ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Безпрецедентни мерки за сигурност в ресторантите на Нарру! | ||||||
| ||||||
Мерките засягат всеки етап от технологичния процес по приготвяне и издаване на храната. Работните смени започват с преглед на всички служители, включващ измерване на телесната температура и подписване на поименна декларация за отсъствие на симптоми за заболяване. Преди започване на работа всички повърхности се почистват с дезифенктиращ препарати, съобразно областта на приложение и подходящи за третиране на контактни с храни повърхности, одобрени от министерството на здравеопазването. Всички прибори и посуда се измиват машинно при температура 90 градуса. Масите, на които се сервира храна се почистват и дезинфектират след всеки клиент. Служителите в кухнята носят ръкавици, които се сменят периодично, като преди това задължително ръцете се измиват с гореща вода и сапун и се дезифенктират с антибактериален препарат, който се подава автоматично от диспенсер, за да се избегне пряк контакт. Облеклата на всички служители, и в кухнята, и в ресторанта се изпират и гладят задължително след всяка работна смяна. За безопасността на клиентите е осигурен и диспенсър с дезифектиращ гел на входа на всеки от ресторантите, както и кърпички на масите. Общите помещения и тоалетните се почистват и дезифенктират на всеки кръгъл час, което се регистрира в чек лист. Всички продукти, с които се приготвя храната, са от местни доставчици, спрян е вносът от страните с разпространение на коронавирус. “Ние гарантираме, че правим всичко възможно да осигурим максимална защита за клиентите в нашите заведения, призоваваме и хората да посещават публични места с повишено внимание и в добро здраве. Вече 25 години се опитваме да покажем добри стандарти и практики на отговорен бизнес, затова следим буквално ежечасово развитието на ситуацията в страната и ако видим покачване на риска от зараза, ще затворим нашите заведения, защото в ситуации като тази бизнес интересите отстъпват на заден план. За момента, подобна паническа реакция не е препоръчителна, защото нивата на застрашеност са минимални, но имаме готовност да реагираме при всяка промяна", допълни Попова. |
Още по темата: | общо новини по темата: 17085 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/2848 ] следващата страница |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Покажи:Всички | Само на регистрирани | Моите | На приятелиПокажи и всички отговори
на 13.03.2020 г.
0
на 12.03.2020 г.
-1
на 11.03.2020 г.
+2
на 11.03.2020 г.
+3
на 11.03.2020 г.
+3
на 11.03.2020 г.
+2
на 11.03.2020 г.
+2
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Пловдив:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Синоптик: До минус 19 градуса този уикенд, ще натрупа сняг
13:04 / 21.11.2024
Предупредиха лошо собственика на лъскав черен "Мерцедес" в Пловдив
14:24 / 20.11.2024
Елитът на България се събра в НДК, Марта Вачкова с нов кавалер
08:35 / 21.11.2024
Жената, заснела трагедията: Виждаше се оголеният череп на Гунди
10:58 / 21.11.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета