Двама от Марица играят при загуба и равенство на юношеските национали с Швеция

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:06 / 10.06.2009
1414
Двама футболисти на Марица - нападателят Петър Иванов и защитникът Стефан Стоянов играха при загубата на юношеският национален отбор на България до 18-годишна възраст във втората контрола срещу връстниците си от Швеция с 0:2. Мачът се игра днес в Правец и бе част от подготовката на тима на селекционера Атанас Маринов за европейската квалификация през октомври в Сараево, където наши съперници ще бъдат домакините от Босна и Херцеговина, Северна Ирландия и Исландия.

Шведите не оставиха съмнения в превъзходството си и вкараха само два гола в българската врата. Като цяло в българския отбор се усещаше умора и голяма част от футболистите не успяха да покажат максимума от своите способности. На добро ниво в българската защита действаше капитанът ни в този мач Дейвид Пенчев и маричанинът Стефан Стоянов.

Ето съставът на българския тимъстав: Ник Дашев (Пирин 2001), Емил Грозев (Литекс), Дейвид Пенчев (Славия), Роналд Донев (Левски), Стефан Стоянов (Марица), Костадин Аджов (Левски), Александър Манолов (Локо Сф), Ивелин Василев (Осасуна, Испания), Виктор Георгиев (Септември), Петър Иванов (Марица), Кристиан Велинов (ЦСКА).

През втората част в игра се появиха: Георги Терзиев (Нафтекс), Миленов (Левски), Антонио Михайлов (Милан), Мартин Иванов (Пирин 2001), Емил Мартинов (Славия), Иван Здравков (Славия), Томи Костадинов (ЦСКА).

В първата си среща националният отбор на България до 18 години направи 1:1 с шведските си връстници. Този мач бе изгледан от бившият национален селекционер Христо Стоичков.

В тази първа проверка водените от пловдивския спец Атанас Маринов български национали стояха много по-добре на терена и заслужаваха победата. В 15-ата минута те успяха да поведат в резултата след попадение на нападателя на испанския Осасуна Ивелин Василев. С прецизен и силен удар с левия крак той я изпрати в горния десен ъгъл на шведската врата. В 81-ата минута Нахир Бесара с удар от 23 метра направи безпомощен пловдивския вратар Стефано Кунчев.

Дебют за юношеския национален обор до 18 години направи нападателят на Милан Антонио Михайлов. Отново добро впечатление с изявите си в защита оставиха юношата на Славия Дейвид Пенчев и юношата на Марица Стефан Стоянов. Синовете на две бивши футболни звезди също взеха участие в мача. Роналд Донев е наследник на бившия футболист на Левски, ЦСКА и Локо Сф Дончо Донев, а Иван Здравков, който се появи като резерва е син на бившия национален вратар Здравко Здравков.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).