Женските ни националки губят драматично от Украйна

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:39 / 17.08.2005
579
Кръв се ля в залата в Правец снощи, когато националният женски тим по баскетбол загуби и втория си мач с Украйна от допълнителните евроквалификации в група "Г", този път със 71:87. При гостуването нашите паднаха с 47:77. Така с две победи и две загуби българките изпуснаха шансовете си да се класират за шампионата на Стария континент през септември в Турция, а съперничките ни си осигуриха лидерството в групата. Предстоят ни протоколни гостувания в Израел и Хърватия, докато украинките ще посрещат тези отбори у дома си.
Националките бяха смазани на мача в Правец от ръстовите съпернички, които стърчаха с по две глави над тях. Още в първите минути рукна кръв от веждата на Деси Ангелова след сблъсък на игрището. На нейно място влезе Гергана Славчева, която се прибра в България само 4 часа преди срещата. Тя опита да помогне, но личеше, че не е тренирала в последните седмици. След 10 минути игра резултатът беше 14:22, а на 20-ата минута набъбна на 26:43. Нашите се мобилизираха в третата част и почти успяха да направят обрат, като стопиха до 1 точка пасив от 19. В решителната четвърт българките бяха тотално надиграни. Най-резултатни за отбора бяха Евелина Гунева със 17 точки и Теодора Петрова с 15 т. Треньорът Тити Папазов утешаваше накрая разплаканата Радостина Славова, която не успя да опази огромната Горбунова (22 т.). Информацията е на вестник "7 дни спорт".


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 22
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).