ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (9) | Вчера (11)
Марица спечели бронзовите медали от държавното за девойки-младша
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:50 / 17.06.2009Коментари (0)723
© Plovdiv24.bg
Девическият волейболен тим на Марица спечели бронзовите медала от тазгодишните финали от републиканското първенство при младшата възраст в Казанлък, а лидерката на отбора - националката Кристина Гунчева единодушно бе избрана за разпределител №1 на турнира в града на розите. Жълто-сините загубиха драматично с 1:3 на полуфиналите от новия шампион ЦСКА, въпреки, че се противопоставиха сериозно на младите „армейки". В спора за 3-4 място обаче на практика спор нямаше. Момичетата на треньора Николай Диманов отнесоха с 3:0 плевенския „Спартак" и така пловдивчанки се окичиха заслужено с бронза. Титлата взе ЦСКА след успех на финала с 3:0 над Велбъжд /Кн/. Спечеленото трето място е много ценно, заради големия карък с контузии на основни състезателки, който преследваше маричанки. Както е известно още в предварителната група девическата националка Калина Манева си секна кръста, а после при блокада на мрежата капитанката на тима- нападателката Силвия Рангелова, контузи лошо коляното си и се прибра в Пловдив.

"Ако Калина и Силвито не бяха се контузили, най-вероятно сега щяхме да сме шампиони. Почти съм сигурен в това, защото в полуфиналите срещу ЦСКА се видя, че дори и без тях, можехме да вземем мача. Двете контузии разстроиха много играта на отбора ни, в един момент останах само със 7 състезателки и се молех да няма други контузии, за да доиграем турнира в Казанлък", обясни старши треньорът на жълто-сините медалистки Николай Диманов. "Но и така съм доволен от момичетата, дадоха всичко от себе си и въпреки проблемите се върнахме като трети в България".

С този си пореден успех волейболен клуб Марица отново доказа, че е запазена марка в България. И показа нагледно, че има силна детско-юношескахшкола, която напук на икономическата криза, обхванала света, продължава да бълва качествени млади състезателки.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: