ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (9) | Вчера (11)
Димов запази място сред първите в Тура на Сърбия, Дукич отстъпи бялата фланелка
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:54 / 17.06.2009Коментари (0)297
© Plovdiv24.bg
Пловдивският колоездачен клуб „Цар Симеон 1898" продължи успешното си представяне на силната Международна колоездачна обиколка на Сърбия, с коефициент 2.2 по UCI. След успеха в първия етап, в който Александър Дукич финишира първи сред състезателите до 23-годишна възраст и облече бялата фланелка за най-добър млад колоездач, а капитанът на нашия тим Пламен Димов финишира в първата основна група и с времето на победителя - Валентин Иглински от Казахстан, във втория етап статуквото почти се запази. В жестоката конкуренция Пламен Димов отново направи страхотно каране в 120-километровия пробег от Белград до Валиево и финишира отново с първата основна група, но този път на 0,24 секунди след победителя. Финалната линия във този втори етап първи пресече белорусинът Яхен Собал, който кара за италианския тим „Cеntri Ddella Calzatura". Той преодоля 120-те километра за 2.46:17 ч., като надделя във финалния спринт над съотборника си - италианeца Давид Торосантуци, който пък излезе начело в генералното класиране.

Александър Дукич отстъпи бялата фланелка за най-добър бегач до 23 г. на хърватина Кристиан Дурашек от тима на „Loborika", но пък е втори в класацията за зелената фланелка за най-активен състезател след германеца Робет Бартко от отбора на LTK TEAM BRANDENBURG . Днес Алекс ще направи всичко възможно да атакува зелената фланелка, но ще чака утрешния етап, който е по-равнинен, за да се опита да си върне отново бялата.

Състезаващият се за "Хемус 1896" /Троян/ италианец Рино Зампили финишира трети във втория етап. „Състезанието е изключително силно. Във втория етап групата се пръсна, важното е че аз вървя с първата грлупа. Няма за кога да чакам, ще се хвърлям. В първия ден извеждах Дукич, за да спечели бялата фланелка, но във втория етап нямаше възможност това да стане. Конкуренцията е жестока", обясни по телефона Пламен Димов преди днешния старт.

В Обиколката на Сърбия продължават 110 бегачи. Днешният ІІІ състезателен етап е много тежък. Той е и най-дългият етап в Обиколката - 203 км, от Дивчибаре до Нови Пазар. В него има много височинни изкачвания, едното от които е на местен връх над 1000 метра надморска височина. На места трасето достига денивелация близо 900 метра.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Антоан Конте капитан за "канарчетата", съставите на Арда и Ботев
Участник от "Игри на волята" помогна за трета поредна победа на "баските" от Куклен
Крушарски се оттегля от Локомотив (Пловдив)
Официално от Локо Пловдив: 8-часов работен ден, но само за треньорите!
Крушарски намери виновник за слабото представяне на Локо, взе странно решение
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: