ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (22)
България победи Холандия с 3:2
Автор: Екип Plovdiv24.bg 20:12 / 19.08.2005Коментари (0)645
©
Преди броени минути българите победиха с 3:2 гейма отбора на Холандия в квалификационен мач за световното първенство по волейбол за мъже. Двубоят се проведе в зала Конгресна във Варна. Официален гост бе президентът Георги Първанов. Той спази обещанието си и подкрепи нашите момчета.

Първата точка в мача бе наша, но след това загубихме 5 поредни. Превесът в точките в полза на холандците се запази дълго, което внесе смут в отбора на българите. При второто техническо прекъсване в първия гейм холандците водеха с 16:8. Българите не успяха стопят разликата и лалетата спечелиха първата част с 25:15.

Във втората част отново спечелихме първата точка, за което момчетата получихе президентските аплодисменти. Българите успяха да поведат в резултата и достигнаха до 5:3. Холандците обаче изравняваха почти всяка тяхна точка. Нашите все пак успяха да се доберат до 16:12 в наша полза преди почивката. С 25:18 след добра игра и под аплодисментите на президента Първанов българите спечелиха втория гейм.

Третият гейм отново започна с точка за нашите. Поведохме в точките с 3:2, но лалетата успяха да обърнат резултата в тяхна полза до 5:3. Отборите продължиха да обръщат резултата многократно. Българите обаче допуснаха няколко елементарни грешки и изпуснаха няколко лесни топки. При втората пауза за гейма резултатът бе 16:12 в полза на холандците. След успешен удар на Пламен Константинов и достигане на 21:22 българите за пореден път бяха на крачка от изравняване на резултата. Двата отбора продължиха да играят на "котка и мишка", но българите изоставаха с точка от "оранжевите". Така се стигна до 25:23 в полза на холандците, които вече водеха с 2:1 гейма.

В третия гейм българите успяха да изравнят до 6:6, а след това дори да поведат в резултата. След няколко поредни атаки на Българите резултатътстана 11:10, но холандците за пореден път изравниха. След изключително равностойна и оспорвана игра българите достугнаха до 21:19. Резултатът бе изравнен на 24:24, когато българите имаха шанс да спечелят гейма. След кратко доиграване и грешка в сервиса на холандците геймът бе наш и резултата стана 2:2.

С изключителен хъс на българите започна последния гейм и отново нашите момчета поведоха за 1:0. Последната част разбира се бе най-оспорвана. При 12:12 Пламен Константинов получи жълт картон след словестна разправия със съдията. Стоев поиска почивка за да успокои страстите в отбора. С 15:13 българите успяха да спечелят последния гейм.

Така с 2:3 гейма победител в мача стана България. Веднага след победната точка цялата публика избухна във възгласи "Българи-юнаци". Към радостните запалянковци се присъедини и президентът, който също викаше популярната фраза от своето място.

Нашият тим достигна до тези квалификации след като загуби от Русия и Полша и остана на трето място в група "K". Единствено Естонците останаха след нас. Трети в тяхната група останаха и Холандците, след като загубиха от Франция.

Преди 2 години успяхме да победим холандците. Тогава лалетата взеха само един от четирите мача. Все пак аналогията е трудна тъй като при тях липсват някои от тогавашните титуляри.

Утре отново от 19:00 българският тим ще срещне Украйна, които днес загубиха с 1:3 от Португалия. Последната среща на нашия тим ще приключи и квалификационното първенство във Варна. Тя е на 21 август (неделя) отново от 19:00 ч., когато ще играем с Португалия.

Женският ни тим също се бори за спечелване на място на световното първенство в Япония.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Ботев обяви колко са продадените билети за мача с Левски
Министър Цоков даде старт на държавните отборни първенства по шахмат
Гонзо: Евентуален фалит на Локомотив и Спартак би бил смъртоносен за българския футбол
Пловдивски съдия с назначение за европейските клубни турнири
Юноша на Ботев се завърна от контузия, повикаха го в националния отбор
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: