България победи Украйна с 3:1

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
19:52 / 20.08.2005
799
България победи и Украйна в квалификационния турнир по волейбол, който се провежда във Варна. Нашите постигнаха лека победа в 4 гейма пред близо 5000 зрители.

Първия гейм без особени затруднения бе спечелен от България с 25:20.

През втората част украинците показаха малко по-добра игра. След почти постоянно изравняване на резултата от двете страни при резултат 24:24 българите изкараха топката в аут. Последва победна точка за отбора на Украйна и така с 26:24 те спечелиха втория гейм.

Третият гейм започна отново с равенство на резултата, което бе пробито от българите и те достигнаха до 10:6. След два страхотни удара на Матей Казийски и един перфектен блокаут от негова страна, разликата в наша полза бе увеличена до 15:9. След почивката Казийски и компания продължиха с успешните удари и взеха 3 поредни точки достигайки 19:11. След няколко подарени точки българите отново направиха победна серия до 23:15, а минута по-късно спечелихме и гейма с 25:16.

Третият гейм отново премина под господството на българите. Те бързо натрупаха преднина пред противника. Така на втората почивка вече водехме с 16:11. Превъзходството в играта на нашия тим се запази и спечелихме гейма с 25:21, а с това и мача.

Единствено контузията на капитана Пламен Константинов попречи на нашия отбор на постигне още по-категоричен резултат срещу неособено трудния противник. Константинов получи контузия дни преди важните квалификации. За щастие обаче отборът ни разполага с достатъчно добри играчи, които да го заместят. Освен Матей Казийски в мача се отличиха и Евгени Иванов, Данаил Милушев и Андрей Жеков.

Така България излиза на чело на временното класиране с 2 победи (6 спечелени гейма срещу 3 загубени). На последно място пък е отборът на Украйна с 2 загуби. Позициите на отборите може да се променят още тази вечер след като отборите на Португалия и Холандия изиграят втория си мач.


Виж коментарите (1)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 22
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).